KRO-NCRV maakt 2.500.000 m2 grond bij-vriendelijk met Bee Friendly campagne


KRO-NCRV heeft 2.500.000 m2 grond bij-vriendelijk gemaakt door bloemzaad te verspreiden. Dat maakte DJ Stefan Stasse zojuist bekend in zijn programma De Staat van Stasse (NPO Radio 2).

Dit aantal is vergelijkbaar met een oppervlak van 390 voetbalvelden. Dit is gerealiseerd door Bee Friendly, een campagne waarmee de omroep aandacht vraagt voor de essentiële rol van de wilde bij voor onze voedselproductie. Mensen konden zaadzakjes en lespakketten aanvragen of het burgerinitiatief tekenen. Zo’n 58.570 mensen tekenden voor dit initiatief dat binnenkort zal worden overhandigd aan de commissie voor de Verzoekschriften en de Burgerinitiatieven. Met de handtekeningenactie wordt een verzoek ingediend in om alle beschouwde wilde bijensoorten in Nederland op te nemen op de lijst beschermde diersoorten, conform de Wet Natuurbescherming.  

 Radio DJ Stefan Stasse, die voorgaande jaren al actievoerde voor de wilde bij, is enorm trots: “De wilde bij heeft ons hart gestolen. Deze Nationale zaadlozing was één groot hoogtepunt!” 

Wilde bij essentieel voor bestuiving van voedselgewassen 
De afgelopen weken hebben zowel Stefan Stasse en BinnensteBuiten kok Ramon Brugman zich ingezet voor de wilde bij. Dat was hard nodig. Door onder andere overproductie in de landbouw en ‘tegeltuinen’ in woonwijken zijn er steeds minder bloemen. ZXo kunnen de bijen niet meer zorgen voor de bestuiving van onze voedselgewassen, zoals appels, aardbeien, paprika’s en komkommers. Tachtig procent van onze eetbare gewassen is afhankelijk van bestuiving door bijen en andere insecten.  Daar wilde KRO-NCRV wat aan doen. Met deze actie heeft KRO-NCRV 12.500 lespakketten voor basisscholen verspreid, is het burgerinitiatief 58.570 ondertekend en zijn er 1 miljoen zaadzakjes aangevraagd.

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*