Rob Kemps debuteert dit najaar met The Wheel op SBS6

Dit najaar presenteert Rob Kemps het gloednieuwe primetime spelprogramma The Wheel op SBS6. In deze van oorsprong Engelse feel good quiz draait alles letterlijk om een groot ronddraaiend wiel op een even gigantisch podium met zeven BN’ers en drie kandidaten die de strijd met elkaar aangaan. De willekeur van het wiel maakt dat het verloop van dit energieke en bloedstollende spel nooit te voorspellen is!

Onder leiding van Rob Kemps strijden drie kandidaten tegen elkaar in The Wheel, een splinternieuwe kennisquiz die gedomineerd wordt door de onvoorspelbaarheid van een gigantisch wiel. In het midden van het wiel is slechts plek voor één kandidaat, die het spel speelt zolang hij goede antwoorden geeft. Geeft hij een fout antwoord, dan bepaalt The Wheel wie de volgende vraag mag spelen.Dit kan een andere kandidaat zijn, maar óók dezelfde speler. Gelukkig staan de kandidaten er niet alleen voor. Ze krijgen hulp van zeven BN’ers op het wiel die, ieder met hun eigen expertise, proberen de spelers naar de overwinning te brengen. Maar The Wheel bepaalt welke BN’er de kandidaat bij de vraag mag helpen, ook als dit niet zijn expertise is… Als alle zeven categorieën op het wiel correct zijn beantwoord, speelt de kandidaat in het midden van het wiel het finalespel. Maar ook hier geldt: een fout antwoord en The Wheel bepaalt wie er verder speelt. Wie gaat naar huis met een groot geldbedrag? Welke BN’er blijkt verrassend veel te weten over het Koningshuis? En wie blijkt totaal geen kaas te hebben gegeten van showbizz of sterrenkunde?

Rob Kemps over zijn debuut bij SBS6 als presentator van The Wheel: “Vanaf het eerste moment ben ik super enthousiast over The Wheel. Een mooiere start van mijn nieuwe televisie-avontuur kan ik me bijna niet voorstellen. Ik ken The Wheel van de BBC en ik heb veel zin om er, letterlijk, mijn eigen draai aan te geven. Ik kan niet wachten om de komende maanden met deze grootse spelshow aan de slag te gaan.”

Directeur Televisie Marco Louwerens voegt toe: “Toen ik Rob begin dit jaar over The Wheel vertelde was zijn interesse meteen gewekt en wist ik direct dat hij dé man was voor dit nieuwe, grootse spelprogramma. We zijn ontzettend blij dat we voor SBS6 zo’n mooie internationale titel naar Nederland hebben kunnen halen en hopen onze kijkers er veel plezier mee te doen dit najaar.”

The Wheel wordt geproduceerd door Warner Bros. International Television Production Nederland B.V.

4 Comments

  1. En weer brengt men bij Talpa een flinterdun klein spelletje alsof het ik een groots amusement programma gaat. Uiteraard weer in die zelfde studio met die nep bakstenen achtergrond, veel led verlichting en helemaal plat geproduceerd en gemonteerd.

    • Dude, heb jij The Wheel al eens bekeken op de BBC? Denk het niet. Nu al iets afzeiken terwijl je het niet eens kent. Word zeker geen simpele studio productie. Ik heb alle afleveringen gezien en was enthousiast erover vanaf de eerste aflevering. Was benieuwd hoe lang het zou duren voordat dit in Nederland werd opgepikt…niet lang dus. Nu al zin in!

      • Het kan bij de BBC best een goed programma zijn maar bij Talpa moet helaas altijd alles voor een appel en een ei.

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*