Rob Janssen (3FM): ‘Vrijdagnacht is een magische nacht waarop écht alles kan en mag’


[INTERVIEW] Voor de Nachtwacht Award 2019-verkiezing voor het beste nachtprogramma op de Nederlandse radio interviewt Spreekbuis diverse radiomakers. Ditmaal: Rob Janssen (3FM).

Vrijdagavond ben je met je programma ‘Partij voor de Vrijdag’ tussen 19:00 en 21:00 te horen. Daarna van vrijdag op zaterdag tussen 2:00 en 4:00.  En op zaterdag en zondag tussen 12:00 en 14:00 met ‘Radio op ’n Broodje!’. Een zeer intensief weekend! Hoe  kom je die dagen en dan vooral de vrijdagnacht door?
Die kom ik door omdat het een van de leukste dingen is om te doen! Vrijdagnacht is een magische nacht waarop écht alles kan en mag. Ik hou van improviseren en dat doen we dan ook! Ik neem blind de telefoon op en dan zien we wel.

Je maakt op diverse tijdstippen radio. Wat maakt ‘night radio’ zo speciaal?
Je bent alleen met een select groepje luisteraars die vermaakt willen worden. Dat schept een band. 

Je weekend zit goed vol. Wat doe je de rest van de week?
De rest van de week bestaat uit het voorbereiden van de vrijdagavond- en weekendlunchshows. Daarnaast ben ik regisseur voor o.a. televisieprogramma’s en ik monteer nog wel eens wat!

Welk nachtprogramma van nu of uit het verleden is jouw favoriet?
Ik luisterde vroeger bijna elke vrijdagnacht naar Giel Beelen op 3FM. Dat was geweldige radio, omdat je niet wist wat er ging komen en het was goed obscuur en ruw.

Welk extra vaardigheid hebben nachtjocks nodig om een goed nachtprogramma te maken?
Je moet kunnen improviseren en herkennen wanneer iets mogelijk een goed gesprek oplevert. Je moet een heel speciaal sfeertje kunnen neerzetten tussen jezelf en de luisteraar.

Wat is volgens jou de grootste misvatting over nachtprogramma’s?
Dat er niet naar geluisterd wordt. Natuurlijk zijn er minder mensen die het horen, maar de mensen díe het horen zijn super betrokken! 

De Nachtwacht Award 2019
De Nachtwacht Award is een radioprijs gericht op nachtprogramma’s tussen 0:00 en 6:00. Op Spreekbuis.nl/nachtwachtaward kan het publiek stemmen op haar favoriet. Dinsdag 29 januari wordt de winnaar bekend gemaakt.

De Nachtwacht Award wordt mede-mogelijk gemaakt door Spreekbuis.nl en Hilversum Marketing.

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*