Rob Goossens: ‘Bestaan RTL 5 en RTL 7 over een jaar nog?’

Nu de topprogramma’s van RTL 5 en 7 zijn weggetrokken, twijfelt Telegraaf-mediajournalist Rob Goossens of deze zenders nog bestaansrecht hebben.

Expeditie Robinson gaat van RTL 5 naar RTL 4. De heren van het goed scorende programma ‘Voetbal Inside’ werden door Talpa opgekocht en zijn nu te zien op Veronica.

Goossens: ‘Bestaan RTL 5 en RTL 7 over een jaar nog? Omdat RTL5-shows als Love island en Temptation island beter tot zijn recht lijken te komen op Videoland dan op televisie, had ik daar mijn vraagtekens al bij. Nu Expeditie alvast in veilige haven is gebracht, staat niets het schrappen van één van de zenders nog in de weg.’

Lees zijn hele column vandaag in De Telegraaf

1 Comment

  1. Onzin weer. Beide zenders hebben nog prima bestaansrecht. Ze zullen wel het profiel moeten aan passen.

    RTL5Niet langer meer voor jongeren. Programma’s specifiek voor die doelgroep gelijk naar Videoland. In een later stadium op een van de zenders waar het best past. Temptation Island en Holland Next topmodel nadat het op Videoland heeft gestaan naar RTL8.

    RTL5 Helemaal veranderen tot een zender dichtbij de mensen zoals SBS6 in het begin was. Met veel realityprogramma’s, misdaad, human interest en eng programma’s met ook ruimte voor series, films en hier en daar een spelletje. Met ook de terugkeer van 4 in land, een kort RTL Nieuwsblok en Piets Weer (haal hem gewoon binnen) Dit blok elke dag om 18.30 en 22.30u. Als ze het profiel van RTL5 veranderen naar zo’n zender dan kan het naast RTL4 de 2e grote zender van Nederland worden en een flinke tik uitdelen aan SBS6 en de andere Talpazenders.

    RTL7: Veranderen in naast mannen naar een meer nieuws en sportzender. Er zijn nog meer sporten naast voetbal, formule 1 en Darts he! Hoeft allemaal helemaal niet zo veel te kosten. Dom was het om in de overvolle markt van voetbaltalkshows er met nog een te komen. Het zelfde geld voor Tour du Jour. Veel investeren aan een sportevenement dat je zelf niet in huis hebt en wat maar 3 weken per jaar te zien is. Investeer dat in programma’s de rest van het jaar. Overdag RTL Z terug op de zender. Maak een soort Holland Sport achtig programma (over alle sporten) voor zender, haal Frank en Erik binnen met hun programma Bureau Sport en maak sport programma met archiefbeelden. Breng daarnaast Nieuws aan tafel terug 2x per week en maak er een soort VI van maar dan over het nieuws die week en alles wat ter tafel komt.

    Het huidige kanaal van RTL classic: Maak daar RTL Classic van met films, series programma’s uit de jaren 80 & 90. Beetje 70 en 00’s

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*