RIP TV: VPRO komt met herdenkingsdiensten voor gevallen televisiegenres

‘Televisie zoals wij het kennen is niet meer. Televisie is dood. En dat is zonde, want met de dood van televisie gaat zoveel moois verloren’, aldus makers Ivo van Aart en Daan Windhorst. Daarom presenteren zij met de webserie RIP TV zes plechtige herdenkingsdiensten.

In zes memorials komen alle genres voorbij: van reality tot livetelevisie en van reisprogramma’s tot spelletjes met BN’ers.

Over de afleveringen

1. BN’ers spelletjes – Alles van Wie is de Mol? tot Wie is de Reisleider en van Sterren op het IJs tot Sterren Springen op zaterdag. Het is allemaal dood. Wat moeten BN’ers nu met hun leven?

2. Live-TV РAlles van de intocht van Sinterklaas tot de intocht van de koning. Allemaal passé. Nooit meer zullen we kunnen genieten van de verkeerd ingestarte filmpjes, en de ongemakkelijke stiltes van dit genre, nu TV verdwenen is en niemand ooit meer naar TV kijkt.

3. Talentenjachten – Alles van The Voice tot al die programma’s die als twee druppels water lijken op The Voice. Nu die allemaal overleden zijn maakt talent geen schijn van kans meer. Jammer.

4. Nieuwsuitzendingen – TV was altijd al het minst geschikte genre voor journaals en nieuwsuitzendingen, maar nu televisie dood is en niemand meer kijkt naar Astrid Kersseboom of Martijn Bink, gaan we ze toch missen.

5. Reality – Nu TV dood is en er geen enkel publiek meer over is voor Barbie gaat trouwen, Barbie krijgt een baby en Barbie gaat scheiden, zijn we gedoemd om onze eigen levens weer te leiden, in plaats van die van anderen. Hoe gaan we dat overleven?

6. Reisprogramma’s – Dwars door het hart van Jelle Brandt Corstius, en langs de oever van Ruben Terlouw. Er was een tijd waarin mensen een fotogenieke Nederlander nodig hadden om hen te vertellen hoe het er in het buitenland aan toe gaat. Helaas, ook dat gaat verloren. TV is dood.

Vanaf zondag 8 juli om 08.00 uur online via vpro.nl/riptv en YouTube

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*