(update) Renze Klamer tijdelijk invaller van EenVandaag

Meerdere bronnen hebben aan Spreekbuis.nl gemeld dat Renze Klamer een overstap van BNNVARA naar AVROTROS gaat maken. Hij zou voor EenVandaag (TV en radio) gaan werken. AVROTROS en Renze Klamer melden dat het echter om een tijdelijk klus gaat.

Begin juni kwam de verrassende beslissing van BNNVARA om met de door Klamer gepresenteerde talkshow De Vooravond te stoppen. Renze Klamer was toen zeer verbolgen dat programma ging staken.  ‘Ik heb dit nog geen 24 uur geleden gehoord, en sta nog perplex. Geschrapt vanwege te weinig urgentie, terwijl vanuit het management voorafgaand aan seizoen twee de opdracht was: meer entertainment. Wie het snapt, mag het zeggen. Ik ga eens goed nadenken wat ik nu wil doen’, liet Renze weten. 

BNNVARA vond het programma niet urgent genoeg. Ook stagneerde het presentatieduo Klamer en Ekiz, volgens de omroep, in hun ontwikkeling. De NPO begreep dat, zegt directeur video Frans Klein tegen het AD. “Het is echt een keuze van de omroep, maar uiteraard heeft BNNVARA met ons gesproken over hun doorontwikkeling. BNNVARA kwam tot de conclusie dat die stagneerde. Wij hebben dat gevolgd en begrijpen dat”, aldus Klein.

[update] AVROTROS meldt in een reactie aan Spreekbuis.nl: ‘Er is geen sprake van dat AVROTROS Renze Klamer over gaat nemen van BNN. Dit is een samenwerking van tijdelijke aard. Wij zijn blij dat Renze Klamer meteen beschikbaar is en tijdelijk naast Suzanne Bosman het programma wilt presenteren.’  

Ook Renze Klamer heeft een reactie gegeven op het nieuws.

4 Comments

  1. EO, daarna BnnVara en nu AvroTros? Is Renze nog op zoek naar zijn ‘kleur’? Of verschillen de omroepen minder van elkaar dan dat het lijkt?

  2. Begrijpelijk dat hij bij BNNVARA vertrekt. Schandalig hoe ze met dit duo om zijn gegaan.
    Als een omroep in haar communicatie meldt dat ze een passend ander programma voor een presentator gaan zoeken, dan weet je ook dat je tijd daar over is.

  3. BNNVARA heeft in elk geval laten zien dat de vervangers van Renze nog minder urgentie hebben. Wat een drama is dat. Renze, gewoon weggaan bij die enge club BNNVARA.

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*