Renze Klamer maakt overstap naar RTL

Renze Klamer gaat op RTL 4 vanaf deze zomer een dagelijkse talkshow presenteren.

 “Na een paar goede gesprekken met Peter van der Vorst weet ik zeker dat RTL dé plek is waar ik mijn carrière voort wil zetten. Ik ben natuurlijk ontzettend blij dat ik de kans krijg om weer een talkshow te gaan maken. Daarnaast is er ook alle ruimte om als presentator en maker andere programma’s te ontwikkelen. Dat samen zorgt ervoor dat ik met veel energie en vertrouwen aan dit nieuwe avontuur ga beginnen!”

Klamer startte zijn mediacarrière als stagiaire bij de Evangelische Omroep. In 2011 begon hij als radiopresentator in het programma Dit is de Nacht op NPO Radio 1. Per 1 september 2018 stapte Klamer over van de EO naar BNNVARA. Hij was daar sinds 1 oktober dat jaar te zien als presentator van Na het Nieuws, een dagelijkse talkshow na het acht-uurjournaal op NPO 1 op het digitale kanaal NPO 1 Extra. Vanaf 31 augustus 2020 presenteerde Klamer samen met Fidan Ekiz het praatprogramma De vooravond, dat op werkdagen rechtstreeks werd uitgezonden op NPO 1. Het duo presenteerde het programma 2 seizoenen. Op 10 juni 2021 maakte BNNVARA bekend te stoppen met de inzet van Klamer en Ekiz voor De vooravond en na de zomer van dat jaar met een nieuwe talkshow te komen, met als presentatoren Sophie Hilbrand en Khalid Kasem. Volgens de omroep was het programma van Klamer niet urgent genoeg. Hier kwam veel kritiek op.

Nu is bekend geworden dat Renze Klamer aan de slag gaat bij RTL. Naast een latenight show, krijgt hij ook de mogelijkheid om andere programma’s te maken.

4 Comments

  1. Als hij maar niet piano speelt, wel ’n goeie medepresentator krijgt, ook ’n prima producer en top redaktie en ’n baas die bij hem de ijdeltuiterij eruit slaat, ja dan zou het misschien iets kunnen worden . Maar eerlijk gezegd geloof ik niet in Renze Klamer. Kreeg ‘kans bij NOS radio, Langs de Lijn en Omstreken , probeerde zijn leermeester ROBBERT MEEDER af te troeven , daarna was Fidan Ekiz zijn slachtoffer. Enge mentaliteit , past wél bij de engnek van RTL 4 , Peter van der Vorst ….

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*