Rens Muller wil Rob Out-straat op Media Park

Dit jaar is het twintig jaar geleden dat Rob Out overleed. Volgens de redactiechef van De Gooi en Eemlander (en tevens oud-hoofdredacteur van Veronica Magazine), Rens Muller, is het een mooi moment om in Hilversum een straat naar Mister Veronica te vernoemen. 

Rob Out werd legendarisch door zijn laatste woorden, voordat de zeezender Veronica in 1974 uit de lucht ging, maar wist een aantal jaren later van de Veronica Omroep Organisatie met meer dan een miljoen leden de grootste publieke omroep te maken. In de Nederlandse omroephistorie heeft Rob Out een zeer prominente rol gespeeld. Op het Media Park zijn de voorbije jaren al veel wegen vernoemd naar mediapersoonlijkheden, waaronder Willem Ruis, Mies Bouwman, Joop van den Ende en Wim T. Schippers.

Muller schrijft in zijn G&E-column dat het nu tijd is om Rob Out te eren met een eigen straatnaam. Muller zegt: ‘Onder leiding van ex-commando Rob Out groeide de zeezender uit tot de grootste omroep die Nederland ooit gekend heeft. Toegegeven, Out had onmiskenbaar zijn duistere kanten. Hij was een drankorgel, vrouwenverslinder en brokkenpiloot, maar zijn prestaties als omroepbaas waren ongeëvenaard.’

Als een straatnaam te veel eer zou zijn voor Rob Out, kan volgens Muller altijd nog worden besloten om een etablissement op het epicentrum van de Nederlandse omroep ter ere van Mister Veronica te noemen. ‘Of beter nog, de bar van een of andere studio. Dat zou een mooie knipoog zijn naar de ongebreidelde drankzucht van Out,’ meldt de redactiechef in zijn De Gooi en Eemlander-column.”

Vier jaar geleden bracht Spreekhuis-uitgeverij Tens Media een boek uit over Rob Oud:

Lees ook:

10 Comments

  • Was dat niet om de aanslag op het schip van radio Noordzee. Bull Verweij zat daar wel voor toch? Ik wil absoluut geen value beschuldiging doen maar in een documentaire voelde Bull zich daar verantwoordelijk voor.

   Dit terzijde is niemand perfect. Vrouwenverslinder… dat was Elvis ook.

   • @Madelief

    Bull heeft daar voor “gezeten”. Hij nam de schuld op zich. Dat klopt.
    En wij al personeel, Rob incluis, wisten absoluut van niks.

    • Op de fb pagina van Bart van Leeuwen staat dat Bart onbekent is met het feit dat Rob Out vast had gezeten en dat de schrijver ws in de war is met “Oom Bull”

     En dat de straat er allang had moeten zijn!

     Net als de AlfredLagardepleim.
     Dat laatste is mijn aanvulling.

  • Ik meen me ook zoiets vaag te herinneren.
   Schrijft Auke Kok er niet over?
   Was maar kort, en niet zo, n groot vergrijp.
   Werd wel geheimzinnig over gedaan.

   Die Outstraat mag er wat mij betreft komen.

   • Ik kan niks vinden in het boek van Auke. Terwijl ik toch “meelezer” was toen hij het schreef.
    Ja, misschien heeft ie wel eens een nachtje op het politieburo heeft door gebracht wegens “rijden onder invloed’
    Maar daar keken we in Hilversum toch niet van op? Beroemd is de hoop stenen bij St Jans kerkhof bij Laren nh. in september 1972. De auto was total loss. Out had wat hoofd schrammen.

    Ik moet er wel bij schrijven dat ik alleen maar wetenschap heb over de zeezendertijd. Daarna weet ik niks.
    Maar afgezien daarvan vind ik wel dat Out een “Rob Out straat” verdient heeft !

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*