Dit Was De Radio: Prinsjesdag-radio, 25 jaar BNR en Oetse moet weg bij Radio Noord


Harm Edens, Arjan Snijders en Ron Vergouwen brengen wekelijks analyses, verhalen, veel opvallende of grappige fragmenten én een gulle lach over dat fraaie medium: de radio! Elke dinsdag verschijnt weer een nieuwe aflevering in alle grote podcast-apps. Daarnaast is er voor ‘vrienden van de show’ ook weer elke week een exclusieve bonusshow te beluisteren.

Met in aflevering 132:
 

 • Het FM-Veilingjournaal: de nieuwe zender JOE-JOE breidt het dj-team binnenkort uit met Dennis Ruyer. Vooralsnog is vooral veel muziek en weinig reclame te horen (heerlijk!). En gaan Coen & Sander hier straks de ochtendshow presenteren?
 • Een onverwacht slachtoffer van de FM-veiling blijkt Johan Derksen. Hij uit zijn ongenoegen daarover.
 • Feest bij BNR Nieuwsradio (Business News Radio) want de zender bestaat 25 jaar. We luisteren naar hele oude fragmenten en fragmenten uit de feestweek, met onder andere Bas van Werven en oudgedienden zoals Niels Heithuis die even terugkeren op de zender. Grappig: BNR-baas Marc Adriani blijkt al zingend het FM-veilingcircus te zijn doorgekomen.
 • Prem Radhakishun is de eerste naam die bekend is die op de nieuwe radiozender van Giel Beelen gaat presenteren. Zeven dagen per week, drie uur per dag! Van 9 tot 12 uur! Maar gaat dat volhouden?
 • Gedoe bij Radio Noord. Oetse Eilander heeft een dagelijkse show op deze zender, maar hij moet volgend jaar vertrekken. Zijn dagelijkse half uurtje talkradio gebruikte hij om luisteraars hun ongenoegen over deze beslissing te laten uiten. De zenderbaas probeert ze zijn beslissing uit te leggen, maar dat lukt bepaald niet.
 • Prinsjesdag kreeg weer ruim baan op de radio. We luisteren naar een emotioneel betoog van een slachtoffer van de maatregelen van het kabinet op NPO Radio 1. En waarom wordt er op de nieuwszender altijd zo onhandig geschakeld tussen diepte-interviews en schakelingen naar verslaggevers die iets over de rijtoer proberen te melden? Dat moet toch anders kunnen?
 • De Troonrede was ook op SLAM! te horen: dj Anoûl Hendriks laat Willem-Alexander ‘de tyfus’ krijgen.
 • Diezelfde Anoûl gaat in een thema-uitzending zelfs naar de maan! Om er te testen of SLAM! ook daar op DAB+ te ontvangen is. We luisteren naar dit creatieve stukje radio en Harm legt zijn professionele scenarioschrijvers oor te luister.
 • In het Blooperblokje onder ander: Sven Kockelman, Chantal Quak, Harm Edens (!), diverse honden en een grappig moment van Radio Drenthe. 
 • Bij Syb gaat Baudet naar de maan, wordt een 9000 jaar oud biertje geopend, wordt een ‘rijtuigie van stal gehaald en gaat het file-lied van Rob Stenders door de hakke-takke-motor.
 • Perry Kramps van SterrenNL maakt in de slotminuut zijn debuut in podcastland, want hij luistert alleen naar de radio.

luister hier

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*