Rens Muller maakt zich zorgen om afkalving van sport op NPO Radio 1

Rens Muller, Managing Editor van het blad Bicycling en Runner’s World, maar ook bekend van Voetbal International en Veronica Magazine, is een actie gestart tegen de afkalving van sportprogramma’s op NPO Radio 1. Hij is daarom een online petitie gestart om beide programma’s op Radio 1 te houden.

Muller: ‘De zendermanager van NPO Radio 1 heeft besloten te stoppen met Bureau Sport en BVSC. Beide sportprogramma’s gaven op hun geheel eigen manier kleur aan de radio. Op originele wijze werd de sportactualiteit belicht. Het gemis van beide programma’s doet zich nu al voelen. De verontwaardiging over het stoppen is groot. Alle reden om een poging te wagen de zendermanager op andere gedachten te brengen. ‘

De petitie kan hier getekend worden

7 Comments

  1. Radio 1 is een nieuwszender. Bij sportliefhebbers heerst nog wel eens de gedachte dat sport altijd nieuws is. Toch zullen de vaste luisteraars van Radio 1 hier vaak anders over denken. Zeker nu veel (populaire) sport enorm commercieel zijn, is er de vraag of een publieke zender nog in een behoefte voorziet. Wellicht dat sport op zowel radio als televisie commercieel wat meer interessant is geworden. Het is niet voor niets dat FOX/ESPN, Ziggo e.d. belangen hebben bij rechten.

  2. Ik heb mij tijdens actualiteit uitzendingen altijd vreselijk gestoord dat het nieuws moest wijken omdat er een wielrenner of schaatser over de eindstreep moest komen. Ik heb zo wel wat aanvaringen gehad met “sport chef’ Ferry de Groot…..

    • Daar staat tegenover Juul, dat ,tijdens Radio Tour de France uitzendingen met soms 3 miljoen luisteraars !!!en niet alleen om de muziek, ’n aktualiteiten rubriek van ’n omroep zendtijd opeiste om de terug keer van de brulkikker te melden !!! Ook niet iets waar men op zat te wachten,,dacht ik zo !!

  3. Klaske doet er juist goed aan minder sport te programmeren. Het is een beetje overkill met ook elke avond langs de lijn of langs de lijn en ommestreken….

    Idee anders: verplaats alle soort naar Npo 3fm en maak daar een sport en muziekzender van. Probleem opgelost van lage luistercijfers!

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*