Relschoppers willen Media Park Hilversum bestormen


De Volkskrant onderzocht diverse chatgroepen, waarin diverse relschoppers, demonstranten en straatterroristen hun plannen delen hoe zij in opstand willen komen tegen de avondklok.

In het Volkskrant-artikel wordt geanalyseerd hoe deze verschillende groepen bij elkaar komen via social media. Ook worden in deze chats besproken waar en wanneer groepen bij elkaar komen. Naast diverse winkelcentra, waar het afgelopen dagen flink mis ging, werden ook suggesties gedaan om het Binnenhof in Den Haag en het Mediapark in Hilversum te bestormen. In de chats krijgen degenen die deze locaties aanmerken ook bijval van anderen. 

Tot op heden is het in de gehele Mediastad rustig geweest. De Hilversumse burgemeester Pieter Broertjes meldt aan De Gooi en Eemlander dat zijn inwoners zich voorbeeldig gedragen.

Volgens Broertjes worden alle social mediakanalen goed in de gaten gehouden. ,,We kregen een signaal dat iemand vrijdag iets van plan was in Hilversum. We weten wie het is. Daar gaan we mee praten.” De avondklok wordt goed nageleefd, zegt de burgemeester. Rond half tien was het echt doodstil in de stad. Op wat pizzakoeriers, mediamensen en verpleegsters na. Maar die hadden allemaal hun verklaringen op orde.

update: Op social media worden op diverse plekken in de mediastad opgeroepen om te rellen. Ondertussen is het ook op het Mediapark alle hens aan dek. Zo zouden sommige medewerkers van de omroepen al rond 18.00 uur het terrein moeten verlaten vanwege mogelijke rellen daar. Inmiddels is de traverse tussen Station Media Park en het Media Park zelf afgesloten met hekken. 

Meerdere organisaties op het Mediapark in Hilversum hebben hun medewerkers opgeroepen naar huis te gaan in verband met de dreiging van rellen. 

7 Comments

  1. “Volgens Broertjes worden alle social mediakanalen goed in de gaten gehouden. ,,We kregen een signaal dat iemand vrijdag iets van plan was in Hilversum. We weten wie het is. Daar gaan we mee praten.” HIER GAAT HET DUS AL MIS

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*