Beau Erven Dorens: ‘Angela de Jong neemt mij vaak op de korrel’

Beau van Erven Dorens is erg openhartig in de tweede aflevering van het nieuwe seizoen van 30 MINUTEN RAUW van NPO Radio 2 DJ Ruud de Wild. In het gesprek, dat dit keer bij Ruud aan de keukentafel plaatsvond, doet Beau onder andere uit de doeken dat hij recent heeft ontdekt dat hij ADHD heeft.

Vroeger trok de presentator zich de kritiek op zijn werk aan, maar dat is steeds minder geworden. “Vroeger wel ja. Dat je dus wordt belaagd door allerlei columns en zo, over wat voor een bal je bent, ik vond dat lastig, maar tegenwoordig helemaal niet meer. Kijk, Angela de Jong neemt mij vaak op de korrel, iedereen, maar ik vind dat helemaal niet erg”, aldus Beau.

Als voorbeeld noemt hij de kritiek op zijn nieuwe programma RTL Exclusief. Beau: “Ik lees dat en laatst moest ik zelfs heel hard lachen. Het ging over RTL Exclusief, wat elke week anders is, en toen heb ik haar gewhatsappt met ‘je hebt ook eigenlijk helemaal gelijk’ en kreeg ik gewoon de slappe lach.

Ondanks de kritiek wordt hij gezien als de koning van de Late Night. Toch denkt hij daar zelf anders over.
‘Nou, ik denk dat ik dat niet ben. Ik denk dat dat ook weer een rol van mij is en dat heeft mij tot zoverre… Ik zag het toch een beetje als de Olympus. Voor mijzelf althans. Ik dacht ‘als je dat kan’, dan kan je ook in die wereld van de ministers, in de wereld van de scherpe interviews, in mijn geval, ik ben echt een talkshow man. Ik ben niet die knalharde interviewer zoals Sven Kockelman, Jinek of Pauw. Maar ik vond het wel mooi om dat te leren en ik zie dat ik me daarin staande kan houden. (…) Wat mensen zich ook moeten realiseren, die kijkcijfers hangen van een heel groot deel af van wat het programma voor jou doet. Dat is een soort grote roze olifant in de hele wereld, maar ik heb eind vorig jaar, eind 2019, vier maanden lang gevochten op de late avond. Elk avond wat RTL programmeerde voor mijn programma was eigenlijk niet goed. Nu hebben we de luxe bij RTL dat het opeens heel goed gaat, in die vooravond en avond, als talkshow host spin je daar op de late avond garen bij.’

De podcast 30 MINUTEN RAUW is nu te beluisteren via NPO LUISTER.

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*