Religie en pop op site Top 2000-diensten

Religie en popmuziek. Het is geen ongewone combinatie en ze komen ook samen in de Top 2000, het jaarlijkse muziekfestijn van de NPO aan het eind van dit jaar. Al enkele jaren organiseren voornamelijk protestantse kerken in Nederland speciale Top 2000-kerkdiensten en het fenomeen breidt zich steeds verder uit. Deze week kwam daar bijvoorbeeld de Verlosserkerk in Bussum bij.

Sinds enkele weken is er bijvoorbeeld een speciale website voor de ondersteuning van die kerkdiensten, top2000kerkdienst.nl. De site biedt bezoekers informatie over plaatsen waar een dergelijke bijeenkomst wordt gehouden. Je kunt er stemmen op het mooiste, meest inspirerende nummer uit de lijst en deelnemende kerken krijgen de mogelijkheid een eigen pagina te maken, met een stemlijst die afgestemd is op de gemeente.

Voorbeeldliturgieën kunnen gedownload worden en ander ondersteunend materiaal is aan te vragen. Op You Tube is een heuse playlist te vinden. Internetdominee Fred Omvlee zegt dat popmuziek voor veel mensen een natuurlijke bron van emotie en inspiratie is. De Top 2000 bevat bijbelse thema’s, maar gaat ook over leven, dood en liefde.​

 

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*