Kunst op het Media Park

We komen ze vaak al jarenlang tegen, maar de achtergrond is meestal onbekend. De beeldende kunstwerken op het Media Park.

Veel omroepmedewerkers worden elke werkdag verwelkomt door de bronzen cameraman van de Amsterdamse beeldhouwer Hans Bayens.  Door de prominente plek is dit zonder twijfel het meest bekende beeldhouwwerk van het merkpark. ‘Cameraman’ werd in 1966 bij de ingang van het studiocomplex onthuld. De gemeente Hilversum had al eerder drie andere beeldwerken door hem laten maken, die nog steeds te vinden zijn op de Bosdrift en Kerkstraat.

Opvallend zijn ook de futuristische 3 Stalen bollen bij de vijver van het Mediacentrum. De bollen zijn uit de hand van kunstenaar André Volten en in 1978 geplaatst.

Recenter is het door Gerard Hali ontworpen kunstwerk ‘Media Transfer System II’. In eerste instantie was dit kunstwerk vanaf 2001 te vinden op de rotonde richting Laren, maar door de herinrichting van het Den Uylplein kreeg  het in 2013 heeft een nieuwe plek gekregen op de Mies Bouwmanboulevard bij het mediapark. 

 

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*