Regionale omroepen te zien bij NLZIET

De programma’s van de regionale omroep zijn binnenkort ook bij NLZIET te bekijken. Het gaat om de live- en replaystreams van alle dertien regionale publieke omroepen. Door de samenwerking groeit het aanbod van NLZIET naar 34 livestreams en naar meer dan 100.000 on demand programma’s.

De programma’s van de regionale omroep met nieuws, cultuur en evenementen, kunnen door de samenwerking met NLZIET nog meer kijkers bereiken.

Gerard Schuiteman (bestuur stichting Regionale Publieke Omroep, RPO): “De dertien regionale omroepen maken dagelijks gezamenlijk ongeveer 9,5 uur nieuwe programma’s. Het brede programma-aanbod bestaat naast nieuws ook uit programma’s over bijvoorbeeld cultuur, natuur, historie en sport. Daarnaast worden er jaarlijks meer dan 200 evenementen en meer dan 70 documentaires uitgezonden. Door de samenwerking met NLZIET kunnen we onze waardevolle programma’s binnen het online domein verder versterken.” De regeling innovatie en samenwerking regionale publieke media-instellingen maakt deze samenwerking mogelijk.

Het toevoegen van de regionale omroep aan NLZIET sluit aan op de ambitie van minister Slob dat Nederlandse media meer samenwerken om Nederlanders te voorzien van goed en gevarieerd media-aanbod. Niels Baas (CEO NLZIET): “Ik ben zeer verheugd met deze samenwerking, waarmee de programma’s van regionale omroep binnenkort ook op NLZIET te zien zijn. NLZIET is daarmee nog meer dé plek waar alle Nederlandse content samenkomt, publiek en commercieel.”

Alle dertien regionale omroepen zijn binnenkort in NLZIET te zien. Het gaat om de programma’s van RTV Noord, Omrop Fryslân, NH Media, RTV Drenthe, RTV Oost, Omroep Gelderland, Omroep Flevoland, RTV Utrecht, Omroep West, Rijnmond, Omroep Zeeland, Omroep Brabant en L1 Limburg.

2 Comments

  1. Dit zien gebruikers van NLziet echt niet als een waardevolle aanvulling. Die verwachten eerder een mooi opgebouwde bibliotheek van Nederlandse series uit voorbije jaren.

  2. Iets dergelijks wil men nu dus ook op het lineaire NPO 3 Tv-net. Voor mij mogelijk een aanvulling, want ik ben niet zo bedreven in de “nieuwe media”. Maar eerlijk gezegd betwijfel ik tevens een beetje of ik er wel op zit te wachten. Ik vind het huidige profiel van NPO 3 TV best interessant. Het schijnt alleen niet zo rendabel en populair te zijn. Internet verdrijft toch alles eigenlijk?

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*