Red Bee gaat innovatieve videodiensten leveren aan RTL

Met zijn volledig op IP gebaseerde global MCR-platform gaat Red Bee Media bedrijfskritische videodiensten leveren aan RTL. Met behulp van de nieuwste software-oplossingen voor routing, controle en monitoring van videomateriaal en videonetwerken worden alle RTL-faciliteiten verbonden met de op een wereldwijd videonetwerk aangesloten MCR van Red Bee in Hilversum.

Nadat in de loop van juli de diensten zijn overgedragen, zal ook alle MCR-apparatuur van de RTL-infrastructuur naar Red Bee worden verhuisd, om daar via Red Bee Media’s end-to-end videoservice te worden beheerd.

RTL gaat daarmee al zijn benodigde diensten op het gebied van signaalaanvoer en de routing, verwerking, controle, rapportage en distributie van videosignalen uitbesteden aan Red Bee Media.

‘Wij besteden onze MCR-activiteiten uit aan Red Bee Media omdat we het volste vertrouwen hebben in hun ervaring en innovaties. Ze hebben aangetoond de best uitgeruste service-aanbieder te zijn om een naadloze overgang van onze MCR-activiteiten te garanderen, alsook de innovatieve partner om ons te ondersteunen bij de modernisering van onze werkprocessen. We kijken ernaar uit om over te gaan op een toekomstbestendige IP-gebaseerde dienst die ons de flexibiliteit en de hoge kwaliteit biedt die we nodig hebben’, aldus Giovanni Piccirilli, CTO bij RTL Nederland.

‘Wij danken onze huidige positie als marktleider aan onze meer dan veertig jaar ervaring met en specifieke kennis van MCR-diensten. Met onze geavanceerde multitenant IP-platformtechnologie kunnen we volledig op IP gebaseerde workflows nu uitrollen bij klanten op locatie’, zegt David Travis, Chief Services Portfolio Officer van Red Bee Media.

‘Onze internationale MCR-diensten, met locaties in Londen, Parijs, Stockholm en Hilversum beschouwen we als een belangrijke strategische pijler voor toekomstige tv-activiteiten, dankzij ons onlangs gelanceerde en volledig op IP gebaseerde MCR-platform. Dat biedt mogelijkheden voor nieuwe bedrijfsmodellen met flexibele port-as-a-service concepten op basis van abonnementen en pay-per-use modellen.’, zegt Josbertvan Rooijen, Red Bee Media’sHeadof Market Area Benelux, Central & Eastern Europe. 

Over Red Bee Media

Red Bee Media is een wereldwijd opererend mediabedrijf met een personeelsbestand van meer dan 2500 media service en broadcast experts. Red Bee Media biedt zijn diensten aan vanuit het hoofdkantoor in Londen en 11 hubs over de hele wereld. Iedere dag kijken miljoenen mensen op alle continenten naar televisieprogramma’s die worden voorbereid, beheerd en uitgezonden door medewerkers van Red Bee Media. Ieder jaar verzorgt het bedrijf 4 miljoen uur aan programma’s in meer dan 60 talen op meer dan 500 tv-kanalen. De OTT-diensten van Red Bee Media omvatten live transcoding voor 233 kanalen van omroepen en 119 onafhankelijke kanalen met 1,7 miljoen abonnees. Het content discovery portfolio van het bedrijf bevat meer dan 10 miljoen films en programmatitels in meer dan 25 talen, en een beeldbank met meer dan 90 procent van alle beschikbare programma’s voor traditionele TV, VOD en SVOD. Red Bee Media verzorgt ook meer dan 200.000 uur aan ondertiteling per jaar, waarvan meer dan 70.000 uur live. Red Bee Media gelooft in gelijke kansen en richt zich actief op diversiteit en het creëren van een inclusieve werkomgeving in de hele organisatie. 
www.redbeemedia.com.

2 Comments

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*