Recorder editie 2 is uit!

De nieuwste editie van “Recorder” duikt in de rijke geschiedenis van media en reclame met een focus op muzikale commercials, een blik op de evolutie van geluidsreclame, en meer. Dit is de tweeee editie van het nieuwe tijdschrift, een samenwerking tussen het Nederlands Instituut voor Beeld & Geluid, de Stichting Omroephistorie, en de Vereniging VGOmedia. Met een diversiteit aan onderwerpen – van een diepgaande verkenning van geluidsreclame tot een herinnering aan de Beatles in Nederland – biedt “Recorder” een breed spectrum aan inzichten in de media- en reclamehistorie.

Een van de opvallende bijdragen is de beschouwing over de betekenis van straatnamen gewijd aan Wim Kan, een grote cabaretier, door Joost Huijsing. De rubriek belicht de betekenis van Kan voor de Nederlandse cabaretwereld en zijn invloed op de Oudejaarsconference.

Het tijdschrift onderzoekt ook de samenwerking binnen de publieke omroep, een thema dat Ad van Liempt verkent door historische en recente ontwikkelingen te bespreken, van de oprichting van de SRNO na de Tweede Wereldoorlog tot hedendaagse uitdagingen.

Verder brengt het magazine hulde aan belangrijke figuren zoals Richard Schoonhoven, een sleutelfiguur in de ontwikkeling van de journalistieke benadering binnen de KRO en andere media-gerelateerde organisaties.

Met een diepe duik in de geschiedenis van geluidsreclame, belicht het magazine het werk en de passie van Gejus van Diggele, wiens collectie verloren ging in een brand, maar wiens kennis en ervaring nog steeds van onschatbare waarde zijn.

De editie staat ook stil bij de legendarische radiofiguren Ischa Meijer en Theo van Gogh, twee mediapersoonlijkheden wiens onconventionele stijl en aanpak hen tot controversiële figuren maakten, maar ook diep geliefd bij hun publiek.

“Recorder” eert ook de nalatenschap van Jules de Corte, wiens bijdragen aan de Nederlandse muziek en radio een blijvende impact hebben achtergelaten.

KIJK VOOR MEER INFO OP RECORDER.NL

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*