Geen TV-comeback voor Khalid Kasem

BNNVARA heeft bevestigd dat Khalid Kasem voorlopig niet terugkeert op televisie na gesprekken met hem, vanwege de voortdurende controverse rond zijn persoon. Dit besluit staat los van de recent positieve uitspraak van de deken van de Amsterdamse Orde van Advocaten.

Kasem, die eerder dit jaar stopte met de presentatie van “Khalid & Sophie” na beschuldigingen van omkoping, zal dit seizoen niet meer te zien zijn. Discussies over de langetermijngevolgen van deze situatie voor de samenwerking met BNNVARA staan nog op de planning.

De zaak werd gecompliceerder na een nieuwe klacht van advocaat Geertjan van Oosten, die Kasem’s uitspraken over omkopingspraktijken binnen Van Oosten’s kantoor aan de kaak stelt.

11 Comments

 1. BNN en VARA waren voorheen omroepen voor iedereen. Sinds de (gedwongen) fusering lijken ze koste wat kost inclusiviteit als prioriteit 1 te hebben, ook al moeten ze daar zeer controversiële mensen voor aantrekken.
  Ik mis BNN en de VARA.

   • Zeg vriend, ik ben VPRO-lid en vind een fusie tussen VPRO en VARA een nobrainer. VPRO is écht een ander type omroep dan VARA.

    • @CB Allereerst is een mening (lid of niet) helemaal niet relevant. Als het was gebeurd (of alsnog gaat gebeuren met de nieuwe bezuinigingen opkomst) gaat u dat niet tegen houden. In dat opzicht zou de VPRO er wel eens heel slecht voor kunnen staan. Ze willen niet fuseren. Kunnen niet echt meer met een andere omroep fuseren ook want, bij wie past de club anno 2024? Het meeste bij de VARA maar het BNN gedeelte zal dat tegenhouden denk ik. En er moeten omroepen onderdruk van de politiek weg. Dus tja, de VPRO zou zomaar eens een van die omroepen kunnen zijn.

     Over BNN en VARA gesproken, vind u die 2 omroepen wel goed passen? Van de identiteit van beide omroepen is niets meer over.

     Wist u trouwens de VPRO en AVRO in eerste instantie gesprekken voerden om te fuseren en dat daarom de VARA en BNN besloten om met elkaar te gaan praten. Het is de TROS geweest die uiteindelijk de AVRO directie overtuigden dat het beter was om samen AVROTROS te worden i.p.v. dat de AVRO ging fuseren met de VPRO.

     • “Allereerst is een mening (lid of niet) helemaal niet relevant”

      U verkondigd ook alleen maar meningen.

      Om nog maar even een mening toe te voegen; ik denk dat de VPRO er goed aan heeft gedaan niet te fuseren. Ook al gaat dat ten koste van zendtijd. De identiteit van BNNVARA is de laatste 10 jaar wel erg veranderd, waar ik zie dat de VPRO nog vasthoudt aan haar idealen, wat zich uit in programma’s die ik andere omroepen niet zie maken. Als de VPRO per se zou moeten fuseren zou ik eerder zien dat ze volledig zouden samengaan met de Human.

      Het voorstel van u dat de VPRO met de NTR moet fuseren vind ik apart. Dat lijkt mij niet realistisch gezien de aard van de NTR als taakomroep. Hoogstens zou de VPRO, vrijwillig, een deel van de taken van de NTR kunnen overnemen. Maar dat lijkt mij ook niet realistisch.

     • @Remi Hierboven is geen mening van mij maar meer een inschatting. Ik doelde op de reactie van CB die hij alleen maar bekijkt vanuit zichzelf als lid van de VPRO. Misschien had ik dat iets duidelijker moeten formuleren.

      De VPRO samen met Human is niet echt een hele grote bezuiniging maar het kan wel. Dan zal er waarschijnlijk nog een bij moeten of op moeten gaan in een grotere omroep.

      De VARA had als ze toen met de VPRO hadden gefuseerd waarschijnlijk weer een andere weg gekozen. Dus daar valt nu niets over te zeggen. De VPRO zal bij de volgende bezuinigingen toch iets moeten. Er zullen ongeveer 6 omroepen overblijven op een weg naar naar een toekomst met helemaal geen aparte omroepen meer.

 2. Eigenlijk is het wel mooi dat niet een krantenartikel, niet een onderzoek van een deken, maar een opname Kasem de doorslag heeft gedaan. Een plaatje, video- of audioopname zegt meer dan 1000 (papieren) woorden. Audiovisuele media zullen nooit verdwijnen, alleen de manier van consumptie verandert (sneller dan de omroepen kunnen bijbenen).

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*