[recensie] 4K Mediaplayer TVsimpel combibundel

Steeds meer mensen kijken hun online televisie op het grote televisiescherm. Nadeel is dat je smart tv’s snel verouderen, waardoor tv-apps niet meer functioneren. Het Nederlandse bedrijf Quantis Electronics heeft met TV Simpel 4K Mediaplayer hiervoor een oplossing voor gevonden.

Met de TVsimpel Combibundel met NLZIET kijk je alle programma’s van de Nederlandse omroepen live of op een ander moment dat jou uitkomt. De TVsimpel Combibundel bestaat uit een Android TV box (Xiaomi Mi Box S) en een NLZIET abonnement dat je 3 maanden gratis krijgt.

Natuurlijk kun je met deze Android TV box als je wilt ook naar iets anders kijken. Via de Google Playstore kun je allerlei andere tv-apps downloaden. Denk aan Netflix en YouTube. Maar je kunt bijvoorbeeld ook games downloaden of Spotify. Met de ingebouwde Google Chromecast is het ook mogelijk om content vanaf je smartphone of tablet naar je tv-scherm te brengen. Een ander voordeel van de mediaplayer is dat de mediaplayer 4K met hdr kan streamen. Hierdoor kun je in zeer hoge kwaliteit tv of films kijken en is je televisie weer helemaal up-to-date. De afstand bediening is voorzien van een Assistant-knop, waardoor je spraakcommando’s kan doorvoeren. Dit maakt het opzoeken van programma’s en video’s snel en eenvoudig. Voor de Netflix-liefhebbers heeft de afstandstand een Netflix-knop, waarmee je direct kan starten met ‘bingewatchen’.

Deze settopbox met Android TV ziet er schitterend uit. Met een grootte van 9,5x 9,5cm en een dikste van nog 17mm is hij een stuk compacter dan zijn duurdere concurrent Apple TV. De bijgeleverde hdmi-kabel en voedingskabel zijn wel wat kort van lengte, waardoor je al gauw een verlengsnoer nodig hebt.

‘Onder de kap’ van deze mediaplayer is een Cortex-A53 met een intern geheugen: 2 MB (DD#). De interne opslagcapaciteit is 8 GB. De ondersteunde videoformaten zijn AVC,H.264,H.265,HEVC,VP9. Verder worden audioformaten FLAC en MP3 ondersteund.

TVsimpel biedt een goede oplossing om voordelig (live) televisie te kijken. De mediaplayer is eenvoudig te installeren en biedt met (live) tv en de circa 60.000 vod-programma’s van NLZIET (NPO/RTL/TALPA) het grootste tv-aanbod van Nederlandse bodem. Naast NLZIET zijn ook andere bekende tv-apps te downloaden, waaronder Videoland, Netflix en Youtube eenvoudige te installeren. TVsimpel is voor €89,95 te koop bij onder andere Bol.com, Kinq en de Koopschuur.nl

Spreekbuis.nl mag één exemplaar weggeven onder haar nieuwsbrieflezers. Nog niet lid van de Spreekbuis Nieuwsbrief? Klik dan hier

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*