Reactie NPO op uitzending Ongehoord Nieuws 15 september

Naar aanleiding van een item over racisme in de uitzending van Ongehoord Nieuws van Ongehoord Nederland donderdag 15 september, laat Frederieke Leeflang, voorzitter van de raad van bestuur van NPO, weten dat hiermee de grens van de redactionele vrijheid is bereikt.

“NPO heeft de redactionele vrijheid hoog in het vaandel staan, maar daar zijn wel grenzen aan wat racistische of discriminerende uitlatingen betreft. Die grens is volgens de NPO in deze uitzending bereikt. We verzoeken dan ook het Commissariaat voor de Media om zich hierover uit te spreken in het licht van het Mediawet-artikel 2.88 lid 5: ‘een publieke media-instelling neemt passende maatregelen om te voorkomen dat het aanbod van haar mediadiensten aanzet tot geweld of haat jegens een groep of lid van een groep’.”

Leeflang: “Bij de NPO komen veel klachten binnen over deze uitzending, waaronder ook kopieën van klachten die bij de Ombudsman zijn ingediend. We vragen de ombudsman om deze met voorrang te behandelen.”

1 Comment

  1. De waarheid moet gezegd worden. Daarom horen bij een item over zwart racisme ook beelden van zwart racisme en geen beelden over geweld zonder enige context. Uit niets blijkt dat het geweld dat we zagen uit racistische motieven voortkwam. Het kan net zo goed om een gejatte fiets gaan. Les 1 journalistiek.

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*