Jan en Cisca terug met nieuwe afleveringen De geboden van Slagter en Dresselhuys

Vanaf zondag 18 september zijn Jan Slagter en Cisca Dresselhuys terug met hun podcast De geboden van Slagter en Dresselhuys! Wekelijks spreken ze met een ex-gereformeerde gast over hoe het geloof hun leven heeft veranderd en nog steeds beïnvloedt. Ook zijn er anekdotes, wordt er gelachen en komen de actualiteiten aan bod. De eerste gasten voor het nieuwe seizoen zijn inmiddels bekend; Erik van Muiswinkel, Lee Towers en Leco van Zadelhoff.


Jan Slagter en Cisca Dresselhuys | © Roland J Reinders/MAX

Wekelijks, wanneer op zondagmorgen de kerkklokken luiden, verschijnt er een nieuwe aflevering in de podcastfeed van De geboden van Slagter en Dresselhuys. Daarin komt een keur aan onderwerpen voorbij. Jan en Cisca spreken in De Grote Kerk van Hilversum over het geloof, de ontkerkeling van Nederland(ers) en hun gereformeerde jeugd. Ook actualiteiten worden niet geschuwd. In elke aflevering doet het duo dat met een andere gast, die ook een eigen elfde gebod meebrengt. 

In de podcast van aanstaande zondag schuift niemand minder dan Kees van der Spek aan. We horen waarom Kees vaak Kezus van Nazareth wordt genoemd en of hij zich aan de zonden wraak, ijdelheid en afgunst schuldig maakt. Ook neemt Jan traditiegetrouw weer plaats achter het orgel. 

Omroep MAX-baas Jan Slagter (68) en Cisca Dresselhuys (79), journalist en oud-hoofdredacteur van het feministische maandblad Opzij, zijn gereformeerd opgevoed. Zoals miljoenen Nederlanders zijn ze niet kerkelijk meer, maar het geloof zit nog diep in hun DNA. Wanneer Jan een orgel ziet, moet hij er altijd even op spelen. En Cisca kent ze nog allemaal; de psalmen die zij als elfjarige meezong in de jeugdkerk. Welke impact heeft dat op hun levens gehad? Hoe is het geloof in hun dagelijks leven nog zichtbaar en hoe bepaalt het hun kijk op de wereld? Deze en andere onderwerpen bespreken ze wekelijks met elkaar én een bekende gast.

De Geboden van Slagter en Dresselhuys
Vanaf zondag 18 september
Elke week een nieuwe aflevering
Te vinden in alle podcastapps, de app en site van NPO Radio 5 en via MAXVandaag.nl/podcast.

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*