Radio’s in opmerkelijke vormen

De Hilversumse gratische ontwerper Wim Meter staat volgend weekend et zijn opmerkelijke radiocollectie  op de Hilversumse Open Studio Dagen op het Mediapark.

Wim Meter luistert zelf nauwelijks radio, maar is wel gek van het maken van radio’s in diverse verschijningsvormen. Meter: “Ik ben dan wel wat ouder, maar het kind in mij speelt nog altijd een belangrijke rol hierbij. Ik vind het zo grappig om ermee te spelen en het ook aan kinderen te laten zien. En verder kon ik altijd al nooit wat weggooien”. Ooit maakte hij er ook een fotoboek over, The Story of a collector. “Toen ik zo druk aan het verzamelen was, keek mijn vrouw me wel eens aan. Je hebt nu al zoveel, zei ze dan, zou je er eens niet mee stoppen?”

“Ja, maar er zijn dingen die ik nog niet heb, antwoordde ik dan en die heb ik wel nodig om een boek te maken. Toen kon ik dus weer ongestoord verder verzamelen. Mensen vroegen me vervolgens, hoe zit het nou met dat boekje van je ? Het heeft uiteindelijk een jaar gekost om dat samen te stellen”.

Van de organisatie krijgt hij nu een paar vitrines en daar gaat Meter zijn verzamelresultaten uitstallen. Zelf is hij er dan steeds bij om erover te vertellen aan de bezoekers. “Eigenlijk heb ik daar achteraf wel een beetje spijt van, omdat er nog zoveel andere leuke dingen te beleven zijn op de Open Studio Dagen”.

Beluister het interview met Wim Meter door Frans Regtien op Hilversum.nieuws.nl 

Kijk voor het hele programma op  de website van Open Studio Dagen 

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*