Radiopresentator Aad Bos (VARA) overleden

Voormalig radiopresentator Aad Bosz(88) is na een kort ziekbed op 88-jarige leeftijd overleden. Dat meldt Het Parool.

Bos werkte van 1953 tot 1992 bij de VARA en daarna tot zijn pensioen nog enkele jaren bij VPRO. Hij ontving in 1998 een Bird Award (tegenwoordig de Paul Acket Award) voor zijn bijdrage aan de jazz.

5 Comments

  1. Hadden jullie bij het overlijden van Aad Bos niets anders om te plaatsen dan een microfoon met snoer? Er moet toch ergens een foto zijn? Maar ja……zo werkt het. Uit het oog uit het hart. Heeft de man niet verdiend. Hij had een schat aan jazz kennis in huis. Samen met Michiel de Ruyter van ontschatbare waarden voor de jazz in Nederland.

  2. Ik sluit mij aan bij Gerard, inderdaad zo werkt het blijkbaar. Maar juist van Spreekbuis mag meer verwacht worden bij het overlijden van een man die op jazz- en radiogebied zijn sporen meer dan verdiend heeft, generaties lang.

  3. In de archieven van de “papieren” spreekbuis moeten ongetwijfeld foto’s zijn van Aad Bos. Wat mij echter het meest tegen de borst stuit is, het geconfronteerd worden met de armoe die de redaktie heeft getoond door 2 regels aan dit radio fenomeen te kunnen wijden. Is er niemand meer bij de Spreekbuis te vinden die in goeie bewoordingen de radiolevensloop van Aad Bos kan beschrijven ??? Wanneer dit zo is, geeft dit inderdaad de armoe , non-kennis en slechtschrijversschap bij dit medium aan.

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*