60 jaar Veronica-jubileumfeest in Beeld en Geluid

Op zaterdag 18 en zondag 19 april herdenkt Stichting Norderney samen met het Instituut voor Beeld en Geluid in Hilversum de eerste uitzendingen van Radio Veronica op 20 april 1960.

Tijdens deze twee dagen zijn er live uitzendingen op zaterdag 18 april van 10.00 uur tot 22.00 uur, en zondag 19 april van 10.00 uur tot 18.00 uur in de aankomsthal van Beeld en Geluid.

De uitzendingen zijn te beluisteren op o.a.192Radio, en er worden opnamen gemaakt voor 192TV.

Voor de live uitzendingen wordt gebruikt gemaakt van diverse originele studioapparatuur, zoals toen gebruikt bij Radio Veronica, daarop kun je de diskjockeys van toen en nu aan het werk zien, waaronder Willem van Kooten (Joost den Draaier), Rob Stenders, Tineke, Jeroen van Inkel, Jan van Veen, Bart van Leeuwen, Leo van der Goot, Anushka, Peter Teekamp, Lex Harding, Erik de Zwart, Gijs Staverman en vele anderen. De toegang is gratis.

UPDATE: Dit evenement kan door de maatregels rondom Corona Covid-19 niet doorgaan. Binnenkort wordt een nieuwe datum bekendgemaakt.

3 Comments

 1. @ Leon.
  Wij doen op 18 en 19 april een soort van feestje en wij en ik zeker niet ben niet de aangewezenen om zoals jij schrijft een “ECHTNw” Veronica te lanceren. En als je ons bericht ook goed gelezen had herdenken we 60 jaar. Wat is daar mis mee.
  In dit land herdenken we erg vele gebeurtenissen die een aandeel hebben geleverd in de geschiedenis. En in dit geval is dit de geschiedenis van de Nederlandse Omroep. En het Instituut voor Beeld en Geluid weet dat op waarde te schatten. Jij dus niet. Prima hoor.

  En daarnaast vind op één van die dagen nog een speciale gelegenheid plaats waarmee later mee naar buiten gekomen wordt.
  Verder ben ik wel reuze benieuwd wat voor feestje jij voor ogen hebt. En voor een nieuw echt Veronica moet je even bij John de Mol zijn.
  Om in zeezendertermen te spreken “staan nu ook weer de beste stuurlui aan wal?”

  Graag hoop ik je ontmoeten op één van de dagen, doen we een koffie. ( de toegang is gratis dus dat kan geen probleem zijn ).

  Ben benieuwd……………………………………………..

 2. Kunnen jullie nog een timetable publiceren, waarin te zien is, wie op welk moment achter de microfoon zit.
  Groet & succes

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*