Radiopiraten: Waarom de geheime zo populair is (documentaire)

Luuster met’ is een korte documentaire over de geheime zender en de cultuur die hierachter schuilt. Om écht kennis te maken met deze cultuur ging documentairemaker Ricardo Jonker een dagje meekijken bij Marco Holties en Jordie Hemoes, twee populaire zendpiraten die ontzettend hard gaan op TikTok.

35 Comments

 1. Piraten organiseren ook leuke feestjes,
  https://www.gld.nl/nieuws/8074554/beveiligers-tentfeest-gebruikten-excessief-geweld-tegen-bezoekers.
  https://www.dumpert.nl/item/100078440_74e7faab
  Nou gezellig folk die er naar luistert, allemaal laag geschoold en kennen weinig sociale normen en waarden.
  Die hele rotzooi moet nog harder worden aangepakt, ook legele zenders die deze troep uitzenden moeten verdwijnen dat is de beste remedie om dit volk in het gareel te houden!

  • Hiermee scheer je elke liefhebber van piratenmuziek en piratenzenders over een kam. Dat lijkt me niet terecht.

   De (AVRO)TROS, RadioNL, NPO SterrenNL, TV Oranje en TukkerFM zijn zeer succesvol met het brengen van deze muziek en het bijdragen aan deze cultuur. Zij doen dat op een legale wijze en bedienen daarmee een groot publiek dat daar van geniet, dat lijkt mij prima.

   Dat op de tentfeesten waar jij aan refereert dingen falikant fout gaan, heeft niet zozeer te maken met de muziek.

   Etherpiraterij mag niet, dat is een feit. Maar die etherpiraten brengen een sfeertje waar behoefte aan is. Sommige legale zenders, denk aan een TeamFM (van voormalig piraten), spelen daar handig op in en worden gewaardeerd. Misschien is het tijd dat er meer legale “piraten” starten.

   • Maar waarom trekken de legale zenders in de luistercijfers dan zo weinig luisteraars?
    Ze worden daar in vertegenwoordigd door E-power sales en als jij hun luistercijfers en weekbereik ziet en dit deelt door het aantal zenders die zij vertegenwoordigen kom je niet boven de 1% uit dat ze het meer dan genoeg denk ik.

  • Heb je de berichten die je hier neer heb gezet zelf wel gelezen en gezien. Dit gaat over buitensporig geweld van de beveiliging.
   Ik geloof dat je niet van deze muziek houdt, en dat is je goed recht. Maar er zijn zoveel mensen die er wel van houden. Laat iedereen in zijn eigen waarde.

  • Kun je zien dat jij het verstand van een visstick heb
   Anders had je niet zo een dome reactie hier neer gezet
   Ze moeten je op een o bewoond eiland neer plaatsen kun je ook geen een tot last zijn

 2. Radio Accent, Accent FM , Olympia Radio zijn ook enkele Internetstations. Niet alleen vind je dit in ons land, ook in onder meer België. Radio is ook de oudste vorm van media, de TV kwam pas in de afgelopen 50 er jaren op de Markt.

  • Detail … enkele eeuwen voordat de radio werd uitgevonden, had je al stadsomroepers te paard en aanplakbiljetten. Later ontstond de krant. Nuance.

 3. Artiesten als Marco Schuitmaker, Frans Duijts en het zangduo Hessel en Ineke zijn door deze actieve radiostations bekend geworden
  Het lied De IJsbeer gaat over een radiopiraat uit het Groningse Hoogkerk! Dat deze muziek veel fans teweeg brengt komt door het laagdrempelige en het warme familiebezoek bij deze artiesten en fans onderling! Ook de Wannabiezz zijn een veel gevraagde act, deze Vlaardingse artiesten zijn een jongere uitvoering van de Amazing Stroopwafels uit Rotterdam.

 4. Lokale effecten. En Nederlandse artiesten die liedjes van een halve eeuw oud van derden coveren, is al zo oud als de weg naar Rome. En er is een wereld van verschil tussen de beleving van radio in de Randstad versus de regio’s waar het plegen van misdrijven om een ander de wil op te leggen, gemeengoed lijkt te zijn.

 5. De muziek gaat nog wel,maar als ze de bek los trekken,om te praten weet je niet wat je hoord.bij elk einde van de zin hoor je het woord he,let maar eens op.Daarom zeg ik ook,de muziek gaat nog wel,maar laat het praten achterwege,

 6. Ik zie heel veel mensen dit alles vergelijken met de tros, sterren, radio nl ect, het komt er niet eens bij in de buurt.. net als de mega piraten festijn feesten, heeft ook niets met de hele “piratencultuur” te maken, het enige legale station wat behoorlijk in de buurt komt qua muziek is tukker fm, dit geldt ook voor hun feesten,! Dat hier zo nu en dan ruzies / vechtpartijen ontstaan heeft niets met de muziek te maken of de mensen die er op af komen.. mensen die niet tegen alcohol kunnen zijn hier vaak de oorzaak van en die vind je in elke feesttent kroeg of discotheek!

 7. Dikke stumper die marco holties. Beetje spullen stelen bij amateurs. En dat noemt zich een piraat. Spreekbuis zoekt ze wel weer uit 👍🏻

 8. Maar waarom moet het illegaal? Tegenwoordig zijn er zat mogelijkheden om legaal uit te zenden, ook via de kabel, ether, internet.

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*