Radioleerlingen regelen zendtijd bij lokale omroep

Tim van Zon en Stijn van Nuland van de KRONCRV-radioschool hadden zondagmiddag 17 apil een bijzondere uitdaging die ze aangingen. In een zogeheten envelopdracht gingen ze terug in de tijd, naar 17 april 1985, de dag dat Nederland volledig verstoken was van radio- en televisieuitzendingen vanwege een staking.

De twee moesten in 2 uur tijd 1 minuut zendtijd zien te regelen op een radio- of televisiezender buiten het gebouw. En in die minuut moesten ze een statement maken. In hun geval ging het er om dat ze in staat waren geweest om deze minuut zendtijd af te dwingen. Bij enkele landelijke radiozenders vingen ze bot. De programma’s zaten “vol” of konden op die korte termijn niet even zo maar aangepast worden.

Maar ze hadden meer geluk bij de lokale omroep RTi Hilversum, die vanuit de Vuebioscoop aan het uitzenden was in verband met de City Run, het jaarlijkse grote hardloopevenement in de Mediastad. Tijdens het 6 uur durende marathonverslag van de manifestatie, die dit jaar door zo’n 25.000 mensen werd bezocht, kregen ze inderdaad de door hen zo gewenste minuut om hun zegje te doen.

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*