Blog Peter van der Vorst: ‘Vliegende honden’

Afgelopen week was ik een paar dagen in Cannes voor MIP-TV. De beurs is niet alleen belangrijk om je eigen format te verkopen, maar ook om de nieuwste tv-trends te zien.

MIP-TV is een belangrijke televisiebeurs waar producenten hun programma’s proberen te slijten aan zenders uit de hele wereld. Daarnaast is het altijd interessant om buitenlandse collega’s te ontmoeten en te horen waar zij op dit moment mee bezig zijn. Een handig hulpmiddel daarbij is Fresh TV.

Tijdens een uur durende viewing worden de belangrijkste nieuwe formats aan een meer dan duizendkoppig publiek gepresenteerd. Als producent is het het hoogst haalbare om met je programma in dat overzicht terecht te komen. Een betere ­etalage kun je je niet wensen. Het was ons al een keer gelukt met Verslaafd!. Dit jaar zaten we er weer bij met The Innocence Project, waarin advocaten Geert-Jan en Carry Knoops mensen proberen vrij te pleiten die naar hun mening onterecht zijn veroordeeld voor moord. Gaaf natuurlijk!

Een andere reden om bij Fresh TV aanwezig te zijn, is om te zien wat op dit moment de wereldwijde tv-trends zijn. Survivalprogramma’s zijn nu bijvoorbeeld heel populair, maar ook programma’s met dieren. Het opvallendste format kwam wat dat betreft uit Groot-Brittannië waarin ze honden leren een vliegtuig te besturen. (En het lukt nog ook!)

De Japanners zorgden tijdens deze MIP weer eens voor het bizarste programma. Daarin worden doden zogenaamd weer tot leven gewekt met behulp van lookalikes, pruiken en make-up. De ­nabestaanden kunnen dan nog één keer met bijvoorbeeld ‘opa’ knuffelen of op de foto met ‘oma’. Brrrr… Laten we hopen dat díe trend in ieder geval níet naar Nederland overwaait!

Deze column verscheen eerder in Televizier en is online terug te lezen.
Lees meer columns van Peter van der Vorst op Televizier.nl/columns
Herpublicatie op Spreekbuis.nl, na toestemming van Peter van der Vorst. 

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*