Radio Veronica zet zich in voor ALS

Op zondag 11 september zwemt Radio Veronica mee tijdens de 5e editie van de Amsterdam City Swim om aandacht te vragen voor de spierziekte ALS. Met twee zwemteams wordt het radiostation vertegenwoordigd. In team 1 zitten dj’s Nicky Verhage, Michael Blijleven, Martijn Zuurveen en Fox Sports-presentator Jan Joost van Gangelen. Team 2 bestaat uit de familie Jorna, het gezin van de 56-jarige Roland Jorna uit Doorwerth bij wie in 2014 de diagnose ALS is vastgesteld. Amsterdam staat het gehele weekend in het teken van het jaarlijkse zwemevent waar Radio Veronica op verschillende plekken in de hoofdstad opduikt.

Amsterdam City Swim-weekend
Op vrijdagavond 9 september vanaf 20.00 uur start de Late Night Swim, waar Nicky Verhage en Michael Blijleven strijden met andere BN’ers tijdens een exclusieve race van 100 meter in de Keizersgracht. Vanaf 22.30 uur schakelt Humberto Tan live met het event op de Keizersgracht, op een paar honderd meter afstand van de studio op het Rembrandtplein. 
Zaterdagmiddag 10 september vanaf 14.00 uur zetten Nicky en Michael alles op alles zo veel mogelijk geld op te halen op het Rembrandtplein in Amsterdam door voorbijgangers, in ruil voor een donatie, bewegingen te laten doen die een dansgroep samen met het publiek vervolgens nadoen. Ook kunnen voorbijgangers op de kruising Keizersgracht/Reguliersgracht geld in een wish fountain gooien en daarmee een plaat aanvragen. 
Het weekend wordt op zondag 11 september vanaf 12.00 uur afgesloten met de jaarlijkse Amsterdam City Swim, waar Radio Veronica met twee zwemteams geld bij elkaar zwemt en aandacht vraagt voor de zenuwziekte ALS. DJ Jurjen Gofers doet live verslag voor Radio Veronica’s Telesport, het nieuwe radioprogramma op zondag.

Erik de Zwart, Station Director en dj Radio Veronica: “Het hele weekend staat ALS bij ons centraal en zetten we ons in om geld op te halen en aandacht te vragen voor deze verschrikkelijke zenuwziekte. Alle luisteraars die met ons mee willen strijden zijn meer dan welkom om ons te steunen en de dj’s zondagmiddag aan te moedigen langs de Amsterdamse grachten.”

Nicky Verhage, dj Radio Veronica: “Dit jaar zwemmen Michael en ik voor de tweede keer met teams door de Amsterdamse grachten en in het bijzonder doen we dit voor onze vriend Roland Jorna. Roland is erg ziek en gaat helaas snel achteruit. We vinden het heel speciaal dat hij onze deelname aan de Amsterdam City Swim dit jaar nog mag meemaken en hopen zoveel mogelijk geld op te halen om een oplossing te vinden voor deze verschrikkelijke spierziekte.”

Radio Veronica is mediapartner van de Amsterdam City Swim, dat dit jaar voor de vijfde keer wordt georganiseerd. Al het geld dat is opgehaald komt geheel ten goede aan de Amsterdam City Swim en Stichting ALS.

Foto: V.l.n.r.: Michael Blijleven, Roland Jorna en Nicky Verhage. Credits: Radio Veronica
Ga voor meer informatie naar  radioveronica.nl.

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*