Radio Veronica staat stil bij overlijden iconische Veronica-stem Jos Bergenhenegouwen

Deze week bereikte ons het verdrietige nieuws dat Jos Bergenhenegouwen is overleden. Jos was jarenlang een belangrijke stem voor Radio Veronica en Veronica Televisie. Hij gaf met zijn iconische geluid tevens kleur aan legendarische tv-programma’s als Big Brother, De Gouden Kooi en De Zwakste Schakel. Bij Radio Veronica staan we op zaterdag 13 mei van 23.00 tot 00.00 uur stil bij zijn overlijden.

Onder meer Rob Stenders, Lex Harding, Erik de Zwart, Wessel van Diepen, Leo van der Goot en Tineke de Nooij zullen tijdens een speciale uitzending herinneringen ophalen aan de man die in 1999 werd onderscheiden met een Marconi Award voor beste radiostem.

‘Jos dwong je om te luisteren’

Jos Bergenhenegouwen begon zijn loopbaan in de jaren tachtig bij de Veronica Omroep Organisatie. Hij groeide uit tot de zenderstem van Veronica op radio en televisie. Later in zijn carrière werd hij ook de stem van onder meer RTL 4. Zijn kenmerkende geluid was gedurende zijn leven te horen in duizenden promo’s, radio- en tv-programma’s. Tot voor kort was Bergenhenegouwen nog de voice-over van het SBS 6-programma Een Jaar Van Je Leven.

“Jos Bergenhenegouwen was van het kaliber Alfred Lagarde. Ze hadden alleen een compleet verschillende persoonlijkheid. Waar Alfred zijn hele leven op het hoofdpodium stond, wilde Jos daar nooit op”, zegt dj- en zendermanager Rob Stenders over het icoon. Hij weet nog goed hoe Jos hem als jonge luisteraar van Radio Veronica aan de radio kluisterde. “De stem van Jos Bergenhenegouwen dwong je om nog beter te luisteren.”

Dat welverdiende hoofdpodium krijgt Jos Bergenhenegouwen nu alsnog. Luisterzaterdag 13 mei van 23.00 tot 00.00 uur naar Radio Veronica.

5 Comments

  1. En later ook als podcast te beluisteren in een speciale In Vorm podcast door Bas van Teylingen las ik elders.

    • Benieuwd hoe dit zich gaat ontwikkelen zo kun je ook Lagarde weer nieuw leven in blazen maar dat zal nog wel gevoelig liggen om dit soort trucjes uit te halen.

  2. En er zijn dus helemaal geen digitale foto’s van Jos. Hij wilde bij de mensen alleen maar bekend zijn met zijn stem. Het geen ook de bedoeling was.

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*