Radio Veronica Pop-Up Platenzaak geopend op Utrecht Centraal

Vanaf vandaag zijn in de stationshal van Utrecht Centraal de deuren geopend van de Radio Veronica Pop-Up Platenzaak. Passanten in de stationshal hebben de mogelijkheid te snuffelen tussen honderden platen, muziek te luisteren en even neer te ploffen op de bank. Schuin tegenover de platenzaak is bovendien een fototentoonstelling te bewonderen met foto’s van liveoptredens van genoteerde artiesten, geschoten door Nederlandse popfotografen. Onder het motto WE.LOVE.MUSIC biedt Radio Veronica met de Pop-Up Platenzaak en de fototentoonstelling verdieping in hun ‘Radio Veronica Top 1000 Allertijden’: de original onder de lijsten die tot en met vrijdag 18 november te horen is op Radio Veronica.

image
De ‘Radio Veronica Pop-Up Platenzaak’. Fotocredits: Ben Houdijk.

Pop-Up Platenzaak

Wie de televisiecommercial van Radio Veronica voorbij heeft zien komen, zal de platenzaak direct herkennen: helemaal in Veronica-stijl is de vandaag feestelijk geopende pop-up in de Utrechtse stationshal ingericht. Platenzaak Concerto, een begrip voor wie thuis is in vinyl, exploiteert de pop-up. Voorbijgangers kunnen binnenkomen om hun favoriete plaat te zoeken, nieuwe muziek te beluisteren en even neer te ploffen op de bank.  

Fototentoonstelling

Voor wie extra verdieping zoekt in de original onder de lijsten, is in de stationshal ook een fototentoonstelling opgezet. Foto’s van liveoptredens van genoteerde artiesten uit de ‘Radio Veronica Top 1000 Allertijden’ zijn hier te zien, caught in the act door Nederlandse popfotografen. De foto’s zijn door de fotografen zelf voorzien van tekst en uitleg.  

Henny Vrienten

Een speciaal hoekje in de fototentoonstelling is gewijd aan de dit jaar overleden zanger Henny Vrienten. Zijn Nederlandse groep Doe Maar heeft dit jaar maar liefst drie noteringen meer in de lijst dan voorgaande jaren. Radio Veronica staat zo samen met haar luisteraars stil bij het overlijden van deze bijzondere muzikant. 

imageimage
De ‘Radio Veronica Top 1000 Allertijden Fototentoonstelling’. Fotocredits: Ben Houdijk.

6 Comments

 1. Quoot: “Top 1000 Allertijden’: de original onder de lijsten die tot en met vrijdag 18 november te horen”

  De original. ..????🤑

  Dat is dan een van de weinige dingen die origineel is aan Rob Stenders Veronica…de lijst.

  Manmanman

 2. Supertof! Maar om even volledig te zijn lieve Spreekbuiskindertjes, de Veronica Top 1000 Allerheiligen eindigt op de radio dus vrijdag, maar – en nu citeer ik de site van Veronica:

  = De pop-up platenzaak is vanaf nu elke dag van 08.00 tot 20.00 uur geopend in de stationshal van Utrecht Centraal. Op zondag 20 november sluiten we om 17.00 uur de deuren. =

  De fototentoonstelling is vlakbij ter hoogte van spoor 20-21 en te zien tot zondagavond middernacht.

  Ik ga proberen om even op en neer te gaan, treinretourtje 020-030. En nu zou ik best wel n plaetje willen kopen, n singletje, maar ik wil er maar heel weinûg aan uitgeven, principieel. Maar ik denk dat ik zelf (herkenbaar aan Veronica-T-shirt met linnen Veronica-tas en Buddy-Holly-bril) wat ga meenemen voor de jongens en meisjes van Veronica, vinyl uit eigen fonotheek. Mn opa van Scheveningen zei altijd, Tis mooier om te geven dan te ontvangen. Zo is ’t maar net.

  (mn oma dacht daar (gelukkig) anders over 😉

 3. Ach ja de vinyl gekkies. Ik heb het tijdperk meegemaakt en was blij
  met de komst van de CD. Nu gebruik ik Tidal en als je daar een album in master kwaliteit beluistert dan weet je niet wat je hoort.
  Hier kan geen CD of Vinyl of cassettebandje tegenop.
  Wat betreft Veronica , Rob Out zou zich diep schamen als hij hoort wat van zijn station is overgebleven

 4. De door de platenmaatschappijen gegeven LP’s aan de Veronica d.j.’s worden nu dus verkocht, alle medewerkers en oudmedewerkers hebben hun LP kast geplundert en nu worden deze gratis verkregen vinyl-schijven voor veel geld verkocht !!!! Stenders en dat enge meisje(niet voor niets bijna het slimste meisje) hebben hier ’n aardig zakcentje bij elkaar geschraapt !!! Met dank aan,,,,,,,

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*