Radio Doc gaat door als podcast DOCS

Radio Doc stopt op 27 december en sluit af met special.
Vanaf 1 januari 2021 gaat Radio Doc (NTR/VPRO), hét documentaireprogramma van NPO Radio 1, door als podcast-only programma onder een nieuwe naam: DOCS.

De laatste aflevering van Radio Doc is daarom een speciale: je hoort vier documentaires die op een bijzondere manier tot stand zijn gekomen en en de makers vertellen daarbij over het maakproces. Welke hobbels kwamen ze onderweg tegen? Welke onverwachte cadeaus werden ze in de schoot geworpen? 

DOCS, een samenwerking NTR/VPRO, begon 15 jaar geleden als een wekelijkse radio-uitzending en is sindsdien drie keer van naam veranderd: Radio Atelier werd Holland Doc Radio en toen Radio Doc. Vanaf 1 januari 2021 zijn de documentaires te beluisteren als podcast-only programma. Vandaar een nieuwe naam, een nieuwe vormgeving en ook een nieuwe presentatrice: Misha Melita.  

1 Comment

  1. Was Radio Doc misschien niet flitsend genoeg? Ik luisterde het graag op zondagavond. Interessante verhalen over wat sommige mensen meemaken. En hoe verschillend mensen leven en denken.

    Ik ben benieuwd hoe het nieuwe programma op zondagavond inhoudelijk gaat worden. Als er in het nieuwe programma veel sport-onderwerpen zitten, is dat jammer. Op zondag is er op NPO Radio 1 de hele dag al genoeg aandacht voor sport. Dit is natuurlijk mijn mening. Als het grote publiek meer sport wil, dan komt dat er.

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*