Radio 538 nog meest beluisterd maar Qmusic valt aan!

Het jaar 2020 stond in het teken van de strijd op de koppositie tussen 538 en Qmusic.

Qmusic nam in de maanden juni en november de koppositie over van 538, maar overall is 538 nog de winnaar van 2020.

Daar Sky Radio altijd ook wordt “geladen” als kerst station geeft die ook weer afgelopen december de jaarlijkse verwachte stijging naar de kerstdagen toe.

Let ook op de opmerkelijke stijging van Radio 10 in december. De lancering van de Radio 10 Top 4000 werkte blijkbaar als een appetizer voor de Top 2000 van Radio 2.

De jaarlijkse Top 2000 die na de kerst start, bezorgde Radio 2 weer als vanouds de nummer 1 positie in december 2020.

Kerst veldslag
In 2020 waren er de volgende speciale kerst radiostations: 100% Kerst, 538 Kerst, Qmusic Christmas en Sky Radio Christmas. Het hoofdstation Sky Radio werd ook in december 2020 weer geladen als kerst station.

Deze Kerst veldslag is, zoals ook de vorige jaren, met grote meerderheid gewonnen door Sky Radio (Christmas). Opvallend is dat de dag na kerst het totale marktaandeel van alle kerst stations tesamen zo goed als verdampt.

Zomer veldslag
In 2020 waren er de volgende speciale zomer radiostations: 100%NL Zomer, 538 Zomer, Qmusic Summer en Sky Radio Summerhits.

Deze zomer veldslag is in 2020 gewonnen door Qmusic Summer.

Het lijkt erop dat luisteraars al in september de zomer stations niet meer echt waarderen, gezien het sterk dalende luistervolume.

Het Internet Luister Onderzoek (ILO) komt tot stand met gegevens van de radioportal www.nederland.fm .

Deze stats zijn gebaseerd op 124.696.096 luistersessies/kliks op Nederland.FM in 2020.

Nederland.FM
De website www.nederland.fm is in 2000 gelanceerd. Bij Nederland.FM staat gebruiksgemak en overzicht voorop. Het aanbod van zenders is een prettige mix van populaire, thema en genre stations. De site is naast de laptop ook te gebruiken op de tablet en mobiele telefoon via de browser en de apps. Op deze site/radioportal is het handig wisselen/zappen tussen de verschillende radiostations. Met ruim 13 miljoen luisteraars per maand is Nederland.FM de meest gebruikte radioportal van Nederland.

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*