Jeugdprogramma Het Klokhuis gaat (theater)auteurs ondersteunen

Het tweede steunpakket cultuur van de Rijksoverheid biedt de NPO de mogelijkheid (theater)auteurs uit te nodigen een sketch/scène/lied te schrijven voor Het Klokhuis.

Uit alle inzendingen worden twintig scènes gekozen en vergoed conform het gangbare tarief voor een Klokhuisscène. De drama-redactie van Het Klokhuis maakt uit de inzendingen een keuze op basis van kwaliteit en haalbaarheid en bespreekt met de auteurs de verdere voortgang naar eventuele opnames.

Een scène/sketch/lied bij Het Klokhuis is kort, vult de objectieve reportages aan met een tegenkleur; zet met humor hoofden open, biedt troost, duidt emoties, filosofeert. Het is niet de bedoeling voor een bestaande serie (zoals Kassameisjes of de Cowboys) te schrijven. Speciale aandacht gaat uit naar verhalen en vormen die Het Klokhuis nu mist.

Onderwerpen waarbij geschreven kan worden zijn: bloed, Dick Bruna en scheepssloperij. Een scène is ongeveer twee minuten. De scène moet geschreven worden in dit format. In dit format is één bladzijde plus minus 1 minuut. De scène mag iets langer zijn, maar scènes van 3 of 4 minuten zijn te lang. Elke auteur mag max 1 scène insturen. Inzenden kan opencall.hetklokhuis@ntr.nl en de deadline is 7 februari 2021.

Deze ‘open call’ is nadrukkelijk bedoeld voor (theater)auteurs die door Covid-19 verlies aan inkomsten hebben.

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*