QMusic Vlaanderen te ontvangen via YouTube

QMusic Vlaanderen lijkt het eerste radiostation in de Benelux dat het aandurft om 24 uur per dag live te gaan streamen naar YouTube. Waar andere Engelse en Amerikaanse stations al de mogelijkheden van hun live radiosignaal vergezeld van livebeelden uit de studio uitzenden via dit platform hebben ontdekt, durven de Nederlandse en Vlaamse commerciële stations het nog niet aan om hun publiek op te zoeken en de hele dag en nacht hun content te serveren op de plek waar ze toch al vaak verkeren: YouTube.

De zoekresultaten en suggesties op YouTube laten zien dat er wel gezocht wordt naar ‘Sky Radio Live’, ‘3FM Live’ en ‘QMusic Live’. Dit laatste station is er in Vlaanderen dus voorzichtig mee aan het experimenteren. Of het hitstation blijvend naar YouTube gaat streamen naast FM ontvangst en eigen webplayers is nog niet duidelijk. Het lijkt op een experiment aangezien het niet gebeurt via hun officiële YouTube account. Naast de muziek zijn er videoclips van nummers te zien en beelden van de discjockey in de studio. Tijdens de commercials, die gewoon te horen zijn op YouTube, zie je in beeld promotie voor andere radioshows op Q.

Nederlandse radiozenders zijn huiverig om hun on-air signaal de hele dag naar YouTube te streamen. Enerzijds om het verkeer naar hun website en downloads van hun eigen app geen kwaad te doen, anderzijds de onduidelijke regels rondom rechten van de muziek en het uitzenden van commercials via een live YouTube stream. Het lijkt erop dat YouTube in deze een uitzondering maakt voor het Belgische QMusic door ze te laten streamen via een niet bestaand YouTubekanaal, zonder de restricties die voor normale YouTube gebruikers gelden die live muziek streamen.

4 Comments

  1. Qmusic Vlaanderen zendt al geruime tijd live uit via YouTube Live, daar is niets nieuws aan. In de zomer doen ze dat vanuit een paviljoen aan zee, in de andere seizoenen vanuit de studio.

  2. Toch wel 24u per dag. Het enige vervelende aan Youtube Live is dat ze zo nu en dan een nieuwe url toekennen. Geen idee waarom, maar erg lastig als je de url als tv zender in een linuxbakkie hebt.

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*