Publieksonderzoek: ‘Oranje hoort op het publieke net’

Vorige week was er in de media kritiek dat de publieke omroep tientallen miljoenen wil uitgeven om de komende vier jaar de voetbalwedstrijden van het zieltogende Nederlandse elftal te mogen uitzenden. Dagblad Gooi en Eemlander deed een peiling onder haar lezers en daaruit blijkt dat het meerderheid van de 472 deelnemers voor Oranje op de publieke omroep is.

Volgens 57% hoort Oranje op het publieke net. Lezeres Constantze Tenzen: “Mag er dan niets meer worden uitgegeven door de publieke netten? Het Nederlands elftal moet bij de NPO. In de hoop dat het spel meer aanzien krijgt.”

Niet iedereen is het daarmee eens: “De NPO zwoegt al met tekorten van €60 miljoen. Een commerciële omroep kan dit pook prima uitzenden”, aldus Aad van Delft.

Ziggo sportverslaggever Jack van Gelder reageerde dit weekend via Twitter: “De NOS doet bieding op wedstrijden Nederlands elftal en iedereen heeft daar kritiek op. Wat een onzin. Wees dankbaar voor alles wat de NOS al meer dan een halve eeuw op de buis brengt en zeur niet over belastinggeld. Het gaat om een hele kleine bijdrage per persoon. Stop met papegaaiengedrag.”

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*