Joost Vullings wordt politiek commentator EenVandaag

Joost Vullings start op 1 april als politiek commentator bij EenVandaag. Hij geeft in deze rol dagelijks politieke duiding op de verschillende platforms, televisie, radio en online, van het actualiteitenprogramma. Radio EenVandaag besteedt sinds begin dit jaar iedere uitzending een half uur aan politiek, maar ook op televisie en online is het een belangrijk thema.

Joost Vullings geldt als een journalistiek zwaargewicht met een breed netwerk in politiek Den Haag en daarbuiten. Door zijn jarenlange ervaring als politiek verslaggever en duider bij de NOS is Vullings als geen ander in staat om politiek nieuws en achtergronden te brengen en te becommentariëren. Hij is een begenadigd verteller met de gave om de soms complexe Haagse en Brusselse actualiteit op een toegankelijke manier inzichtelijk te maken.

Joost Vulling kijkt uit naar zijn nieuwe rol bij EenVandaag: “Politiek begrijpelijk en toegankelijk maken voor een groot publiek vind ik enorm belangrijk. EenVandaag ook. Niet alleen op televisie, maar ook op radio en online. Mooier kan voor mij dus eigenlijk niet. Ik heb enorm veel zin om met alle energie bij EenVandaag aan de slag te gaan.”

Rene van Brakel, hoofdredacteur van EenVandaag, is blij met de komst van Vullings: “Met Joost haalt EenVandaag een zeer ervaren politieke commentator in huis. We zijn er trots op dat hij zijn uitgebreide kennis en ervaring vanaf april gaat inzetten voor EenVandaag en AVROTROS. Met zijn toegankelijke, alerte analyses en zijn prettige no-nonsens vertelstijl is Joost een prima match met het programma. We kijken uit naar zijn komst.”

Vullings studeerde politicologie in Leiden en begon zijn journalistieke loopbaan bij het Leids Nieuwsblad. Hij stapte over naar de NOS waar hij sinds eind 2001 op de politieke redactie werkt.

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*