Brandpunt stopt en gaat verder als Brandpunt+

Brandpunt, de oudste achtergrondrubriek van Nederland, stopt. Na bijna zestig jaar verdwijnt het programma omdat een nieuwe tijd vraagt om een nieuwe kijk op journalistiek. Brandpunt gaat verder onder de titel Brandpunt+ en gaat in op de grote thema’s van deze tijd. Brandpunt+ stopt niet bij het signaleren van problemen en uitdagingen; het gaat nadrukkelijk op zoek naar het perspectief en mogelijke oplossingen.

Zowel online als op tv is Brandpunt+ een nieuw platform voor constructieve verhalen. De vaste verslaggevers van Brandpunt+, Henk van der Aa, Tom Kleijn en Liesbeth Staats, duiken in de thema’s van deze tijd en laten mensen aan het woord die nieuwe perspectieven bieden, die laten zien dat het ook anders kan. Brandpunt+: altijd op zoek naar de plus.

In Brandpunt+ staat het verhaal voorop. Vanuit de inhoud bepaalt de redactie waar en hoe het verhaal wordt verteld. Online of op tv. Via short form of een blog. Een tv-reportage van twintig minuten of een infographic. Of op meerdere platforms tegelijk.

Toekomst
Hoofdredacteur Journalistiek Hans Laroes: “In Brandpunt+ nemen de verslaggevers de kijker mee in het verhaal. We staan niet meer alleen maar stil bij wat er mis is in de wereld, maar willen vooral ook laten zien dat er altijd perspectief is. Natuurlijk hebben wij niet voor elk probleem een oplossing, maar we werken toe naar de plus, naar een uitzicht. En dat doen we op alle ons beschikbare platformen. Wij zijn de eerste die op deze manier gaan werken en hiermee is Brandpunt+ klaar voor de toekomst.”

Brandpunt+ is vanaf dinsdag 30 januari twee keer per week op tv: dinsdag en donderdag om 20.25 uur op NPO 2.

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*