Demonstranten halen verhaal bij NOS over ’fake news’

Tientallen demonstranten hebben zaterdagmiddag een protestmars gehouden van Station Mediapark naar het gebouw van de NOS op het Hilversumse kantorenpark. De demonstranten willen verhaal halen bij de NOS dat volgens hen ’vaak suggestief en onjuist nieuws’ brengt.

De mars is georganiseerd door een beweging die zichzelf ’Nederland in opstand’ noemt. De demonstranten claimen onder meer dat de NOS ’fake news’ brengt. De demonstranten eisten een gesprek met de omroep. Hoofdredacteur Marcel Gelauff stond de demonstranten te woord.

De hoofdspreker van de actiegroep gaf aan dat de demonstranten er klaar mee zijn. “Er zit veel verschil in wat wij zelf overdag meemaken en wat wij terugzien in het NOS Journaal”, zo meldde hij Gelauff. Hij noemde de NOS ’het grootste staatspropagandakanaal van de Nederlandse overheid’. De hoofdredacteur vertelde dat hij zich niet herkende in de kritiek van de actievoerders. Volgens hem komen mensen met kritiek ook aan het woord op de omroep. „Dank voor jullie komst, maar die onafhankelijk is er, en blijft er”, sloot Gelauff af.

De actievoerders waren het niet eens met de woorden van de hoofdredacteur. Hun woordvoerder: „Wij blijven van mening dat er linkse staatpropaganda wordt gevoerd. Berichten van rechts worden de grond in geboord.”

De mars begon rond 15.00 uur. Drie kwartier later taaiden de demonstranten weer af. De organisatie liet weten dat het niet de laatste keer is dat er geprotesteerd wordt op het Mediapark vanwege ’fake news’.

2 Comments

  1. Hebben ze nou werkelijk niks anders te doen?
    En altijd weer dat geroep over het links zijn van de Omroep.

    Beroeps demonstranten denk ik.
    Nu weer aan het werk mensen………………………….of niet?

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*