ProSiebenSat.1 wil haar OTT-platform voor lokale concurrenten openstellen

Volgens het Duitse commerciële zendernetwerk ProSiebenSat.1 zouden de Duitse omroepen en platformaanbieders er baat bij hebben om een gezamenlijk OTT-tv-platform op te zetten om hiermee een betere concurrentiepositie te ontwikkelen tegen Netflix en Amazon.

Conrad Albert (ceo ProSiebenSat1.) gaf gisteren tijdens het ANGA.COM-congres aan dat een gemeenschappelijk OTT-platform een goed idee zou zijn voor Duitsland. Albert zei dat er geen reden was dat ProSiebenSat.1 niet met RTL en anderen kon samenwerken om een ​​dergelijk platform te lanceren.

Albert: “Het is niet eenvoudig om ons eigen OTT-platform open te stellen voor concurrenten, maar ik denk dat dit in het voordeel van iedereen zou kunnen zijn.”

Volgens hem hebben Amerikaanse spelers zoals Netflix en Amazon minder last van regulering zoals Duitse mediaspelers. Hij zei dat er een verandering nodig is om een gelijk speelveld te genereren.

Albert: “We worden allemaal gehinderd door regelgeving. Ik ben niet bang voor concurrentie, maar de mediawet, het mededingingsrecht en de reclamevoorschriften moeten allemaal worden aangepast.” Waaraan hij toevoegde dat dit op EU-niveau moet gebeuren.

Linz Schuler, CEO van Unitymedia, eigenaar van Liberty Global, zei tijdens de paneldiscussie op het ANGA COM-congres dat het nog niet te laat was voor Duitse bedrijven om gezamenlijk een OTT-tv-platform te ontwikkelen, maar merkte op dat er veel tijd verloren was gegaan, waardoor Amerikaanse bedrijven een sterkere aanwezigheid in de markt konden opbouwen.

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*