AT&T-deal Time Warner is al rond

AT&T heeft zijn deal van $ 85 miljard afgerond om Time Warner over te nemen. De afronding van de overname is al twee dagen nadat de federale rechter de weg had vrijgemaakt en de fusie goedkeurde, ondanks de bezwaren van het Amerikaanse ministerie van Justitie.

“De content en het creatieve talent van Warner Bros., HBO en Turner zijn uitstekend. In combinatie met AT&T’s sterke punten op gebied van ‘direct-to-consumer’ distributie, bieden we klanten een gedifferentieerde, hoogwaardige, mobiel-first entertainmentervaring”, zei AT&T’s CEO Randall Stephenson in een verklaring.

De nieuwe mediadivisie krijgt een nieuwe naam. De fusie is een gevolg van een deal die al in oktober 2016 werd aangekondigd en toen felle kritiek kreeg van de toenmalige Presidentskandidaat Donald Trump. Hij maakte zich grote zorgen door de mediaconcentratie voor concurrentie en consumenten.

Het ministerie van Justitie liet daarop een 18 maanden durende evaluatie van de deal uitvoeren. De fusie werd dinsdag alsnog goedgekeurd. Door deze megadeal ontstaat er één van de grootste mediaorganisaties ter wereld, die wereldwijd actief is.

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*