Programma Online Radio Day 2019 bekend


HILVERSUM – De organisatie van de Online Radio Day/ Online Radio Awards heeft vandaag het programma bekendgemaakt.

Het event voor online radio en podcast vindt plaats in Beeld en Geluid op woensdagmiddag 9 oktober tijdens de Dutch Media Week, het mediafestival van Nederland dat georganiseerd wordt van 4 t/m 13 oktober.

Het radiolandschap is volop in beweging. Zo is het online radio luisteren sterk in populariteit gestegen, komen er steeds meer ‘internet only’ stations en groeit het aantal podcastluisteraars dagelijks. Na de succesvolle eerste editie pakken de initiatiefnemers van de Online Radio Awards, de verenigde Online Radiostation (v-OR) en vaknieuwsplatform Spreekbuis.nl, uit met een dagprogramma Online Radio Day. Al vanaf 12 uur start het programma met podcastsworkshops voor scholieren onder leiding van Radiocoach Pierre Papa en jongerenmerk ZTACK. Vorige week maakte de organisatie al bekend dat voormalig TMF VJ en radiomaakster Fabienne de Vries het Online Radio Day-congres zal presenteren. Zij zal de diverse sessies met online radiomakers, mediaspecialisten en podcastmakers hosten.

Sprekers Online Radio Day-congres
Sprekers tijdens het congres zijn onder meer mediaspecialist Elger van der Wel, cabaretier/ columnist Vincent Bijlo en radiomaker Arjan Snijders. Een belangrijk thema tijdens het congres is ‘geld verdienen met online radio en podcasts’. Albert Heijn, KLM, TMG en JUKE (Talpa) vertellen over hun audiostrategie. Op de Online Radio Day worden ook de resultaten bekend gemaakt van het Online Radio en Podcast Onderzoek 2019. Het congres wordt afgesloten met een expertsessie over verdienmodellen voor online radio en podcast met onder andere Evert Bronkhorst (radiospecialist bij mediabureau VIZEUM), David Achter de Molen (podcastproducer voor onder andere Netflix, AD, Sony en Tivoli) en Tim de Gier (Dag en Nacht Media).

Online Radio Awards 2019
De Online Radio Day wordt spectaculair afgesloten met de uitreiking van de Online Radio Awards  2019. De award voor het beste radiostation wordt dit jaar uitgereikt door radio-icoon en Marconi Oeuvre Award- winnaar Willem van Kooten. De Online Radio Ambassadeur 2019 wordt bekend gemaakt door de huidige ambassadeur Michiel Veenstra.

New Business Radio maakt de gehele middag live radio en doet verslag van het event met o.a. Rick van Velthuysen, Martine Hauwert, Jasper Leegwater en Barry Brand.

Tot 15 september kan er op onlineradioawards.nl gestemd worden op het beste online station, podcast en presentator van 2019. Het congres en awardshow is na aanmelding gratis toegankelijk.

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*