Problemen bij Mediawaakhond door boek

De roman ‘Dwergwerpen’ van commissaris Eric Eljon heeft volgens De Telegraaf tot een conflict binnen de top van het Commissariaat voor de Media gezorgd. 

Toezichthouders Madeleine de Cock Bunnink en Jan Buné nemen openlijk afstand van het boek dat de onafhankelijkheid van het Commissariaat op het spel zou zetten. Interne bronnen melden dat Eljon op het punt staat ontslagen te worden.

De woordvoerder van het commissariaat laat aan De Telegraaf weten dat het boek niet past bij de objectiviteit en neutraliteit dat een toezichthouder moet uitstralen.

In een reactie laat Eljon weten dat het zich van geen kwaad bewust is en dat het boek geen verrassing zou moeten zijn voor collega’s. Zij zouden al twee jaar op de hoogte zijn van de komst van dit boek.

Lees het hele artikel vandaag in De Telegraaf. 

Over het boek: Dwergwerpen

‘Over ambitie en goede smaak in de TV-wereld’

Dwergwerpen geeft een onthullende kijk achter de schermen van de Nederlandse televisiewereld: de haat en nijd op de werkvloer, de tomeloze geldingsdrang van omroepbestuurders, het egoïsme van tv-presentatoren en de altijd op winst beluste commerciële mediabedrijven. De lezer maakt kennis met door roeien en ruiten gaande producenten, volkomen uitgebluste regisseurs en grenzeloos ambitieuze zenderdirecteuren. 
In dit doldwaze Hilversumse doolhof probeert hoofdpersoon Monique Hoogeboom haar weg te vinden. Dit boek vertelt het verhaal van Monique, maar vooral van de Nederlandse omroepwereld: een must voor iedereen die daar werkt, daar graag wil werken of zijn kinderen hiervoor wil behoeden. 

Aantal pagina’s: 360 pagina’s
Auteurs Bart In ’t Hout  en Eric Eljon
Prijs: €19,95

2 Comments

  1. Als fictie feiten bijt, dan kan het verteren daarvan sommige medewerkers, die kennelijk door bepaalde personages worden gesuggereerd, wat mentale “mond- en klauwzeer” bezorgen. De vraag in dit soort gevallen is altijd of rancune en realiteit voldoende van elkaar gescheiden worden gehouden.

1 Trackback / Pingback

  1. Commissariaat voor de Media schorst Eric Eljon - Spreekbuis.nl

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*