Prijzen FM kavels niet omlaag

De startprijzen voor de komende FM-veiling worden niet verlaagd. Eén of meerdere radiostations hadden in kortgeding bij de Rechtbank in Rotterdam gevraagd om deze verlaging.
De manier waarop het ministerie van Economische Zaken de hoogte van deze prijzen heeft vastgesteld zou niet zorgvuldig zijn gebeurd. De rechter gaat daar niet in mee en vindt een aanpassing niet nodig, zo blijkt vandaag uit het vonnis. Ook zou een aanpassing van de prijzen leiden tot een vertraging van de FM veiling en dat vindt de rechter ook onwenselijk.

De startprijzen (ook wel reserveprijzen) zijn er om de veiling sneller te laten verlopen, bij iedere veilingronde zal de prijs oplopen. Het ministerie verwacht dat de uiteindelijke biedingen hoger zullen eindigen, maar één of meerdere belanghebbenden denken daar anders over. Het is niet bekend door wie het kortgeding is aangespannen. De zitting vond plaats achter gesloten deuren omdat rondom de veiling de verschillende stations elkaar geen inzicht mogen geven in hun strategie rondom het verkrijgen van FM-frequenties.

De prijzen startprijzen zijn als volgt vastgesteld:

a. voor pakket LCO1: € 15.427.000;
b. voor pakket LCO2: € 7.794.000;
c. voor pakket LCO3: € 15.816.000;
d. voor pakket LCO4: € 0;
e. voor pakket LCO5: € 4.792.000;
f. voor pakket LCO6: € 15.241.000;
g. voor pakket LCO7: € 11.493.000;
h. voor pakket LCO8: € 2.636.000; en
i. voor pakket LCO9: € 0.

Bron: Rechtspraak.nl

5 Comments

  1. Zal door KINK aangespannen zijn denk ik..lol! Die kunnen het feest op FM echt wel vergeten. Ironisch eigenlijk. En andere stations de maat nemen dat ze zich niet aan de kavelvoorwaarden houden. Kneuzen.

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*