Première EO-docu Hemelbestormers op IDFA

Vandaag, 21 november, gaat op het documentaire festival IDFA de EO-documentaire Hemelbestormers (ook: Killer Slope) van Geertjan Lassche over de beklimming van de Cho Oyu in première. 

Alle voorstellingen van de film van Geertjan Lassche waren binnen een paar dagen uitverkocht. Daarmee is het de een van de weinige documentaires die volledig is uitverkocht. Ook voor de extra vertoning die werd georganiseerd zijn geen kaarten meer te krijgen.

De documentaire wordt op 26 december in verkorte vorm uitgezonden door de EO.

Voor de documentaire ging Geertjan Lassche zeven weken op pad met TeamWilco van beroepsavonturier Wilco van Rooijen. Afgelopen april probeerde het team de Cho Oyu te beklimmen, de op vijf na hoogste berg ter wereld. Voor Van Rooijen is het de eerste ‘achtduizender’ na het drama op de K2 in 2008 waarbij hij zwaar bevriezingsletsel opliep. 

De trailer:

Geertjan Lassche

Geertjan Lassche was eerder embedded bij Korps Mariniers (De Uitverkorenen, IDFA 2012), over de vloer bij Thomas Dekker (Niemand Kent Mij, 2011) en het artsenteam van de Intensive Care van het Erasmus MC (Van Leven Ga Je Dood, 2007). Lassche probeert in aansprekende decors en onder extreme omstandigheden vast te leggen hoe mensen reageren op spannende dilemma’s. Lassche is ook bekend van documentaires als De Boer Die Zou Gaan Emigreren (IDFA 2008) en Zwart IJs (2014).

 

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*