EO geeft geen uitleg over Venderbos

Manuel Venderbos zal bij de EO voortaan werkzaam zijn áchter de camera. Hij stopt als presentator. Uit zijn reactie op Twitter blijkt dat dat niet zijn eigen keus is. De EO geeft bij navraag geen nadere toelichting.

Woordvoerder Aldert Baas van de EO geeft in een reactie aan Spreekbuis.nl aan dat alles wat de EO erover wil zeggen in het persbericht staat. “De werkgever heeft besloten met Manuel een andere weg in te slaan.”

Venderbos zelf geeft ook geen reden, hij twitterde: 

In het persbericht dat de EO verstuurde kijkt EO-directeur Arjan Lock terug: “Venderbos maakte als presentator veel programma’s met een groot hart voor mensen, met aandacht en humor. Hij deed daarin graag bijzondere dingen en dat leverde spraakmakende televisie op. Zo durfde hij bijvoorbeeld zelf allerlei medische onderzoeken te ondergaan. Ik heb er veel vertrouwen in dat hij dat als programmamaker voor de EO kan blijven doen: onderscheidende programma’s maken.”

Venderbos is vooral bekend van het EO-programma Jong dat hij jarenlang presenteerde. Hij was daarnaast sinds 2008 het gezicht van de EO-Jongerendag. Momenteel is hij een van de programmamakers van 3Onderzoekt, dat op Nederland 3 opmerkelijke onderwerpen aan de kaak stelt. Op 3 december is hij voor het laatst te zien met dit programma.

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*