Positie Frans Klein lijkt onhoudbaar

Ondanks de steun van de NPO-top lijkt de positie van NPO tv-directeur Frans Klein onhoudbaar geworden. Klein kwam vorige maand in opspraak, door aan de NPO niet te hebben gemeld dat hij tot 15 maart 2016 bestuurder was van de brievenbusfirma Bidrio Limited met een trust in een belastingparadijs. Hij werd hiervoor geadviseerd door de Haagse jurist Ruud van Dijk (Quadvlieg).

Frans Klein zei eerder dat hij nooit in zee was gegaan met het advieskantoor van Ruud van Dijk als hij geweten had van diens reputatie: „Je mag het nu naïef noemen”. NRC legde Klein deze week opnieuw vragen voor. Voordat hij die beantwoordde, zocht hij contact met Ruud van Dijk. Die reisde dinsdag naar Hilversum voor spoedoverleg met Klein op het Mediapark.

De Haagse jurist Ruud van Dijk verkocht jarenlang ‘Euro-bv’s’ aan bedrijven om belasting te ontwijken. Van Dijk is uiteindelijk veroordeeld voor is veroordeeld wegens belastingfraude, witwassen en valsheid in geschifte. Hij kreeg anderhalf jaar cel, waarvan zes maanden voorwaardelijk. Quote dook al in 2017 in het reilen en zeilen van deze specialist in belastingontwijking.

Dat Klein niet bekend was met de reputatie van Ruud Van Dijk lijkt onwaarschijnlijk. Van Dijk stond namelijk regelmatig in de media, waar hij sprak over het bankgeheim, belastingparadijzen en andere belastingontwijkende mogelijkheden. Door de aanhoudende negatieve berichtgeving in de media, Kamervragen en een integriteitsonderzoek door de Commissie Integriteit Publieke Omroep (CIPO), lijkt de positie van Frans Klein onhoudbaar geworden.  

5 Comments

  1. Nu moeten we er wel bij bedenken dat linksmensen elkaar graag uit de wond houden. Kijk maar naar Bertje van der Roest die door Hans Spekman uit de wond gehouden werd of naar Francisco van Jole en de Vara.

    • Pijnlijk om deze extreem langzame exit van Frans Klein te zien voltrekken. Nouja, als ie eruit ligt kan ie iig nog in de horeca, misschien dan dit keer zonder Servische stroman…

  2. Volgens mij moet die hele NPO organisatie is doorgelicht worden. Vanuit een eerder onderzoek bleek al dat er meer zaken niet kosjer zijn..

  3. Dat Frans nog steeds niet zelf zijn ontslag heeft ingediend of op non-actief is gesteld door de RvB laat goed zien hoe verrot de NPO-organisatie is. Waarom grijpen de omroeporganisaties niet in?

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*