Podium on Tour reist langs zomerfestivals

De publieke omroep mag volgens veel mensen tijdens de zomer onterecht veel te snel op slot zijn gegaan met actuele uitzendingen, het is niet alleen maar sport en herhalingen die de klok slaan. Dieuwertje Blok gaat  deze zomer weer langs  kunst- en cultuurfestivals in een nieuwe serie van Podium on Tour.

Samen met co-presentatoren Floris Kortie en Andrew Makkinga bezoekt ze van Leeuwarden tot Den Haag en van Amsterdam tot Texel concerten, voorstellingen en culinaire festivals. De uitzendingen zijn van 3 tot en met 31 juli en van 7 tot en met 21 augustus op NPO 2, iedere zondag om 19.15 uur.

In Podium on Tour doen Dieuwertje, Floris en Andrew verslag van optredens, werpen een blik achter de schermen en ontmoeten musici, theatermakers, dansers, medewerkers en gasten van de festivals. 3FM-dj en festivalexpert Frank van der Lende geeft in iedere aflevering een festivaltip.

Festivalagenda
Daarnaast wordt een betrokkene bij het festival die zich achter de schermen inzet om het evenement tot een succes te maken en is er een wekelijkse festivalagenda. In het programma is er aandacht voor de grote klassieke festivals als het Internationaal Kamermuziek Festival Utrecht, Julidans, Het Grachtenfestival, Robeco SummerNights en NJO Muziekzomer.

Podium op NPO Radio 4 zendt een Zomerfestivaljournaal uit. Ook staan festivals als Wonderfeel, De Parade Rotterdam, de Gentse Feesten, Rotterdam Unlimited, Castlefest, het Festival der Zoete Verleidingen en het Orgelfestival op het programma. Per aflevering worden 3 festivals uitgelicht. In de eerste zijn dat CityProms (Leeuwarden), Keti Koti (Amsterdam) en het Straatmuzikantenconcours Gouden Pet (Leiden).
 

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*