Podimo haalt 44 miljoen euro investering op

Podimo heeft €44 miljoen opgehaald in een financieringsronde geleid door The Danish Export and Investment Fund (EIFO), HighlandX en Augustinus Fabrikker. Dit volgt op een eerdere investering van €58,6 miljoen vorig jaar. Het in Kopenhagen gevestigde bedrijf wil deze financiering gebruiken voor verdere groei en uitbreiding.

Opgericht in 2019, biedt Podimo een platform voor podcasters en contentmakers om hun werk te monetariseren. Het bedrijf heeft zich snel uitgebreid naar zeven markten en zag een groei van meer dan 80% in het aantal abonnees. De app is beschikbaar in Denemarken, Duitsland, Spanje, Noorwegen, Nederland, Finland en Latijns-Amerika.

Naast de financiering, plant Podimo te investeren in technologie en producten, waaronder een functie voor ‘Conversational Search’, een chatbot die gebruikers helpt bij het ontdekken van nieuwe podcasts of audioboeken. Ook werkt het bedrijf aan nieuwe AI-tools om de diversiteit in het luisteraanbod te vergroten.

Vorig jaar ging Podimo een partnerschap aan met Walt Disney Co. en Warner Bros. Discovery Inc. om shows te creëren in Europa en Latijns-Amerika.

Morten Strunge, CEO van Podimo, benadrukt dat de investering niet alleen financiële steun betekent, maar ook gericht is op het verbeteren van het product en het handhaven van een gezond bedrijfsmodel dat zowel makers als luisteraars ten goede komt.

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*