Podcast ‘Op z’n Kop’ verhuist naar NPO Radio 1

De succesvolle PowNed Podcast Op z’n Kop van Marianne Zwagerman en Rick van Velthuysen, is vanaf vandaag te beluisteren via NPO Radio 1.

Zwagerman en Van Velthuysen bespreken in hun spraakmakende podcast actualiteiten en de stand van zaken in Nederland met hoogleraren, artsen, politici, ondernemers en praktijkmensen die Hilversum vaak over het hoofd ziet. ‘Zoveel nieuws, zoveel meningen, maar hoe zit het nu echt?’ vragen Rick en Marianne zich elke week af in Op z’n Kop waar ze kritisch, maar altijd met een scheut humor, de politiek en de stand van het land doornemen. In 2021 begonnen op NPO Radio 2 verhuist de podcast per 25 januari 2024 naar NPO Radio 1.

Manager Audio van PowNed Florent Luyckx: ‘Op z’n Kop komt beter tot zijn recht op NPO Radio 1, het hoofdpodium voor nieuws binnen de NPO. Rick en Marianne zijn erin geslaagd een maatschappelijk relevante podcast te maken die een publiek bereikt waar de NPO naar op zoek is. De aflevering met professor Han Lindeboom was bijvoorbeeld een gamechanger in het stikstofdebat. En de uitzending op het NPO Podcastevent (100.000 keer bekeken op YouTube) met professor Ronald Meester en dr. Eline van den Broek heeft het onderzoek naar oversterfte een versnelling gegeven.’

Zwagerman en Van Velthuysen zijn in hun nopjes met de overstap: ‘Het is een droom die uitkomt. Wij brengen elke week een gezond tegengeluid dat niet altijd hoorbaar is bij de NPO, maar daar wel thuishoort. En dat is nu op de allerbeste plek binnen de NPO te horen.’

Op z’n Kop is vanaf 24 januari 2024 elke donderdag te vinden op de website van NPO Radio 1, NPO Luister en alle andere bekende podcastapps en platforms.

1 Comment

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*