Luistergedrag podcasts drastisch veranderd tijdens Corona Crisis

Het coronavirus heeft impact op alle gebieden van het leven. Waaronder ook het luistergedrag van podcastluisteraars in Nederland. Aangezien podcastluisteren toch iets is wat je voornamelijk in je eentje doet en niet gezamenlijk met je gezin, vriend of vriendin zijn de luisteraantallen van veel podcasts gehalveerd sinds de ‘intelligente lockdown’. Het is mooi te zien in dit grafiekje van Spotify van de podcast Leven Zonder Stress:

Ook andere (particuliere) podcasters melden dat hun podcast ineens een stuk minder beluisterd wordt. Een verklaring hiervoor zou ook kunnen zijn dat mensen vooral op zoek gaan naar nieuwspodcasts. Ook de ‘gratis muziek’ podcast van onder andere Sky Radio doet het goed in deze tijd, waarschijnlijk omdat deze zich richt op hardlopers met hun ‘Running Hits’ mix.

Podcasts worden ook veel beluisterd tijdens reizen met de auto of de trein, of in de sportschool, iets wat nu ook veel minder of zelfs helemaal niet meer plaats vindt. De Corona podcast van NPO Radio 1, Tim Hoffman, BNR en De Telegraaf doen het wel goed. Ook opvallend: sinds de podcast van Wilfred Genee ook op Veronica TV wordt uitgezonden is hij ineens ook zichtbaar in de Top 100 bij Apple.

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*